Втеча рецидивістів з львівської колонії: на території області виставлено розшукові пости

Новини 04 Вересня, 2019 690
На Львівщині з колонії втекли двох засуджених

На Львівщині з колонії втекли двох засуджених

Засуджені на момент скоєння втечі перебували на заводі ТзОВ «Львівський сад»

На Львівщині правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання засуджених-втікачів.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 3 вересня, близько 17.45 до поліції надійшло повідомлення про втечу з місць позбавлення волі, розташованого в одному з сіл Миколаївського району на Львівщині двох засуджених. Один з втікачів – 20-річний уродженець Києва, інший – 26-річний мешканець Житомирської області.

Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання засуджених-втікачів.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як інформує координатор ГО «Варта-1», депутат Львівської міської ради  Ігор Зінкевич на своїй сторінці у ФБ, 3 вересня в ряді ЗМІ оприлюднена інформація про скоєння втечі двома засудженими Миколаївської виправної колонії (№50).

«По суті вказаної інформації повідомляємо наступне: в державній установі «Миколаївська виправна колонія (№50)», відповідно до вимог кримінально-виконавчого законодавства, діє дільниця соціальної реабілітації (надалі – ДСР), куди можуть переводитись засуджені, які відбули значну частину покарання. У вказаній дільниці ув’язнені перебувають під наглядом адміністрації, а охорона, згідно з чинним законодавством, не здійснюється. Засуджені з ДСР можуть носити цивільний одяг, мати при собі портативні персональні комп’ютери та аксесуари до них, гроші та цінні речі, користуватися грішми без обмеження.

ДСР залучаються до виконання оплачуваних робіт за межами установи, на так званих «контрагентських об’єктах». Саме на такому об’єкті, на заводі ТзОВ «Львівський сад» в с. Стільсько Миколаївського району Львівської області, перебували засуджені Дмитрук П.В. та Буртовенко В.А. на момент скоєння ними втечі», – йдеться у дописі Зінкевича.

Як повідомив  4studio речник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Мирослав Демків,  «інформація про те, що втікачі могли скористатися послугами таксі – не підтверджена».

«Персонал всіх установ виконання покарань у Львівській області  переведено на посилений варіант несення служби. На території області виставлено розшукові пости», – повідомив Мирослав Демків.

Він також повідомив, що обоє втікачів були раніше засуджені, один з них  за скоєння тяжкого злочину.

Довідка. Миколаївська виправна колонія (№50) знаходиться у селі  Заклад Миколаївського району Львівської області.

Колонія мінімального рівня безпеки, із загальними умовами тримання (для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк).

Як повідомлялося, на Львівщині з колонії втекли двоє засуджених.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,