На Львівщині працівників колонії, з вини яких втекли двоє рецидивістів, покарали доганами

Новини 11 Жовтня, 2019 164

Поранений правоохоронець. Фото: ФБ/Світлана Добровольська

Під час затримання важко поранили працівника поліції

Службовців Миколаївської колонії на Львівщині покарали за втечу в’язнів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, йдеться про інцидент, який стався 03.09.2019, близько 14.00 год в одному із сіл Миколаївського району на Львівщині.

Того дня із контрагентського об’єкту здійснили організовану втечу двоє засуджених: 20-річний уродженець Києва, засуджений до 5 років позбавлення волі за ст. 153 та ст. 187 КК України (задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб та розбій) та 26-річний мешканець Житомирської області, засуджений до 3 років позбавлення волі за ч.2 ст.309 КК України (незаконне поводження з наркотичними засобами), які відбували покарання у дільниці соціальної реабілітації ДУ «Миколаївська ВК 50» та виконували там роботи.

Однією із причин втечі засуджених стали грубі порушення вимог Інструкції з організації нагляду за засудженими та залишення їх без нагляду на час, достатній для втечі.

Таким чином їм вдалось поранити поліцейського, який у неробочий час намагався їх самотужки затримати.

Так, за результатами розгляду вказівки Золочівської місцевої прокуратури щодо проведення службової перевірки за цим фактом та виявлених грубих порушень кримінально-виконавчого законодавства до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 службових осіб.

Одного із них попереджено про неповну посадову службову відповідність, чотирьом оголошено сувору догану, а одному – догану.

Як повідомлялося, працівник Жидачівського відділення поліції Олег Франків отримав проникаюче ножове поранення грудної клітини, затримуючи двох засуджених, котрі втекли з виправної колонії.

Подія сталась  4 вересня близько 19.30 в одному з сіл Жидачівського району.

Поліцейський-водій чергової частини Жидачівського відділення поліції сержант поліції Олег Франків, перебуваючи поза службою, побачив біля мосту через річку Стрий неподалік села Межиріччя двох чоловіків, котрі підпадали під орієнтування на засуджених, які 3 вересня втекли з Миколаївської виправної колонії.

Поліцейський повідомив про незнайомців у відділок поліції, а сам підійшов до них, представився та запропонував пройти з ним у відділення поліції для встановлення осіб.

Чоловіки відмовились і Олег Франків прийняв рішення про їх затримання. Зловмисники почали чинити опір і один із них завдав сержанту поліції удару ножем у ліву сторону грудної клітини, спричинивши проникаюче поранення.

Працівники Жидачівського відділення поліції, котрі негайно прибули на місце події, затримали зловмисників. Ними виявились засуджені 20-річний киянин та 26-річний мешканець Житомирської області, котрі напередодні втекли з Миколаївської виправної колонії.

Поранений правоохоронець був госпіталізований у важкому стані.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,