На Львівщині пацієнти зі СМА почали отримувати безкоштовні ліки

Новини 30 Червня, 2023 56

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» запрацювала програма від Міністерства охорони здоров’я України, за якою хворі з діагнозом спінальна м’язова атрофія (СМА) отримуватимуть інноваційні ліки «Рисдиплам» безкоштовно.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОР.

«Маючи дані про хворих зі СМА на Львівщині, ми сформували замовлення-потребу, і ось уже перші двоє пацієнтів почали отримувати необхідні медикаменти – це діти до 5 років із Львівської області”, – розповіла педіатриня Центру Марта Шеремет.

Один флакон препарату «Рисдиплам» в Україні коштує понад 250 тис. грн. Потреба для одного пацієнта зі СМА – у середньому три флакони на місяць.

«Рисдиплам – препарат, який допомагає врятувати життя дітей з СМА. Це єдиний у світі лікарський засіб, який пацієнти зі СМА можуть приймати вдома самостійно. Він неін’єкційний, застосовується орально.

Рисдіплам отримуватимуть пацієнти, які відповідають певним критеріям, а також за результатами програми розширеного неонатального скринінгу, який дозволяє виявляти захворювання у новонароджених.

Загалом на Львівщині 30 хворих потребують лікування від СМА», – зазначили в дитячій лікарні.

Коментарі

Позначки: