У Львові почали лікувати СМА

Новини 27 Вересня, 2022 236

‼️У Львові почали лікувати СМА‼️

Медики комунального закладу Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» розпочали лікування від СМА: перші дози препарату «Spinraza» отримало троє пацієнтів. Щоб розпочати лікування спінально м’язової атрофії, медики Центру пройшли тривалу підготовку та стажування за кордоном.

Про це повідомляє Львівська обласна рада, пише «Четверта студія».

Як розповіли в лікарні, 8-річна Анастасія з Рівненщини стала першою пацієнткою, яка отримала першу дозу препарату Spinraza.

«Зараз дівчинка почувається добре. Першу дозу препарату отримали також двоє підлітків із Львівщини – 15-річна Аня і 13-річна Марта, які проходили постійну реабілітацію у Центрі.

Препарат Spinraza вводять у спинномозковий канал під загальним знечуленням. Після маніпуляції пацієнт повинен щонайменше 8 годин лежати на спині для рівномірного розподілу ліків. І щонайменше добу – під пильним контролем медиків.

На відміну від препарату «Zolgensma», який застосовують одноразово дітям до 2 років, «Spinraza» потрібно приймати пожиттєво – перші чотири дози накопичувальні з інтервалом у 14 днів, далі – підтримувальні ін’єкції щочотири місяці», – розповіла лікар-анестезіолог лікарні Іванна Андрейчук.

Зі слів педіатра Центру Марти Шеремет, на Львівщині лікування від СМА потребують 26 дітей, віком від 2 до 18 років.

СМА або спінальна м’язова атрофія – це захворювання, яке є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей.

Коментарі

Позначки: , ,