На Львівщині обіцяють з вересня розпочати ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська

Новини 05 Серпня, 2020 1 043

Фото: ФБ/Юрій Губені

52 кілометри прикордонної дороги Рава-Руська – Червоноград нині перебувають у жахливому стані

Роками тягнеться реконструкція прикордонної дороги Рава-Руська – Червоноград. Тендер на капітальний ремонт 2017 року виграла польська фірма DROG-BUD, втім роботи ще досі не розпочали.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Над Бугом»,  52 кілометри прикордонної дороги Рава-Руська – Червоноград нині перебувають у жахливому стані. У глибоких ямах посеред дороги чого тільки не видно: будівельне сміття, шини, цегла, гілля, навіть є ями, де проростає трава.

Історія з реконструкцією дороги не нова. Задумали ремонтувати її ще у 2017 році. Тоді Служба автомобільних доріг у Львівській області оголосила тендер на проведення капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська Львівської області за моделлю “проєктування – будівництво”. Замовлення виграла польська фірма DROG-BUD на суму понад 21 мільйон євро. Договір уклали, і тиша триває донині.

Згідно з основним документом, будівельні роботи мали розпочатися ще у березні 2020 року. Втім додатковими угодами терміни пересувалися. І ось в останньому документі від 13 липня цього року нова дата початку ремонту – серпень 2020-го. Але робочої техніки на місці далі не видно.

Проблеми з польським кредитом підтверджує керівник Служби автомобільних доріг Львівщини Олег Береза. Олег розповідає, що були проблеми з документами, втім на сьогодні все вирішено і найближчим часом дорогу розпочнуть ремонтувати.

“Маємо чотири ділянки за польські кредити. Одна з них – це дорога Рава-Руська – Червоноград. Під час підготовки документації у нас виникло дві проблеми, – пояснює Олег Береза, – питання оподаткування та ввезення техніки. Згідно з договором, 60% має бути польського продукту, відповідно, постало питання, як правильно оформити дозвіл на в’їзд працівників і техніки на територію України, щоб вони працювали легально. Крім того, 40% ресурсів можуть брати в Україні, але питання з податками, адже в поляків кошти виділено лише на будівництво. Ми не знали, як вирішити ці проблеми. Але нині все з’ясували, і з вересня, думаю, розпочнемо будівництво”.

Польська сторона повинна повністю реконструювати дорожнє покриття, тротуари, мости та освітлення. На роботу відведено близько двох років.

Як повідомлялося, на Львівщині не хочуть будувати дорогу за польські гроші.

 

 

Коментарі

Позначки: ,