На Львівщині не хочуть будувати дорогу за польські гроші (ФОТО)

Новини 30 Липня, 2020 19 282

Фото: ФБ/Юрій Губені

Ціла прикордонна полоса від Рави-Руської до Червонограда позбавлена дороги

На Львівщині кілька років затягується будівництво дороги, на ремонт якої, зокрема,  виділила кошти “польська сторона”.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Юрій Губені.

“Вже вкотре наводжу жахливі навіть немислимі фото факти байдужості та можливо й злочинної бездіяльності щодо цілого мікрорегіону прикордоння. Байдужість: ціла прикордонна полоса від Рави Руської до Червонограда позбавлена дороги та комунікації. Й без того ця територія була не заможною. А тепер немов би резервація для старших людей кинутих на призволяще. Життя завмерло. Бездіяльність: польська сторона, що жахається таким занепадом земель, які до 1951 року були їхніми, виділила на цю дорогу гроші. Не сьогодні, не зараз, а уже три роки тому. Через бюрократичні коломийки (один а із них – хай буде наш підрядник) гальмували, але таки визначили виконавця. Він готовий до роботи, навіть завод асфальтний змонтував. Не дають, затягують: то валютний ризик, тепер розмитнення, мости. Щось завжди придумають! І для чого?! Щоб не дати за чужі гроші нам дорогу будувати?!”, – пише Губені.

Він також зазначає: “ось фото стану напрямку від Острова до Угнова. Дорога в кожному селі уже без полотна! Найгірше в Угнові, Белзі, Корчеві та Жужелянах! Реально лише малий відрізок ~ 3 км. що можна їхати. Решта – сунутись. Є ділянки де добра дорога у 100-400 м. переривається ділянками в 10-20 м. з крутими і глибокими ямами! В ямах все: від вапняку до цегли. Є в ямах: шини, будівельне сміття, гілля та навіть є такі ями де трава росте!”.

Довідково. Юрій Едвардович Губені — український вчений в галузі сільського господарства. Доктор економічних наук, професор кафедри права і підприємництва Львівського національного аграрного університету. Заступник редактора журналу «Аграрна економіка» (м. Львів), Голова Ради Інституту аналізу державної та регіональної політики (м. Луцьк).

Коментарі

Позначки: ,