На Львівщині неподалік відпочинкового комплексу виявили 16 мішків з тушками кролів (ФОТО)

Новини 26 Січня, 2020 4 575

Фото: "Варто"

У мішках виявили мертвими десятки добре вгодованих кролів

У селі Воля Якубова, що у Дрогобицькому районі місцеві виявили 16 мішків набитих тушками мертвих кролів. Позбулися тварин у дивний спосіб, залишили розкладатися просто неба.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Львівська мануфактура новин».

«Мені повідомили жителі нашого села. Знахідку виявили під лісом, там нема житлових будинків, лише місця під забудову. Проте знахідка справді жахлива. Добре, що поки мороз на дворі, за теплішої погоди це все просто би почало розкладатись, смердіти і ще, хтозна якою бідою б грозило. Не відомо ж від чого ці тварини померли», – розповідає голова села Леся Цеслів.

Жінка викликала на місце поліцію, ті зафіксували факт небезпечної знахідки. Хто міг викинути тварин наразі невідомо, зі слів голови села поруч немає фермерських господарств, які б вирощували кролів, а для звичайного домашнього господарства тушок надто багато.

«Збираю інформацію серед місцевих, хто і звідки міг би привезти ці мішки, поки ніхто нічого не знає. Тварин справді багато, поверхнево оглянули мішки, у них добре вгодовані, білі кролі, чому їх було не закопати і чому везли саме до нас  – поки загадка. Буду радитися ще з нашим дільничим, що робити з цим всім. Здалось би утилізувати, але не хотілося б завадити слідству», – додає голова.

Як пише “Варто – галицькі новини”,  на хуторі Раківець, що у селі Воля Якубова місцеві мешканці виявили в полі 15 мішків з мертвими кроликами. Про знахідку одразу повідомили голову сільської ради та журналістів. Люди кажуть, що ніхто з тамтешніх місцевих мешканців не тримає стільки кролів, таку кількість тушок могло викинути лише велике кріляче господарство. Наразі мертві тушки досі лежать під відкритим небом. Попри невеличкий морозець, тушки вже фактично розкладаються, тому селяни бояться їх чіпати. Люди сподіваються, що небезпечну знахідку невдовзі заберуть і покарають тих, хто підкинув їм таку здобич.

У коментарях до допису, повідомляється, що “на хуторі Раківець знаходиться відпочинковий комплекс пана Грицака “Раківець-Слобода”. Моя думка: поки не знайдуть “заразу”, я б туди не пхався – не знати від чого кролики подохли (сто штук – приблизно)”.

Скриншот ФБ

Фото: “Варто”

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,