На Львівщині ліквідують шахту “Надія”

Новини 18 Березня, 2021 553

Ілюстративне фото

На Львівщині шахту “Надія” збираються ліквідувати згідно з наказом Міністерства енергетики. Шахта розташована у селі Сілець. Відповідно до документа вона припинить роботу у червні 2022 року.

Про це йдеться на сайті Міністерства, пише “Четверта студія” з посиланням на Варта1.

Доробку гірничих запасів мають завершити до 28 лютого 2022 року. До 31 січня того ж року із шахти мають передати обладнання. Також у наказі йдеться про виплату заборгованості гірникам та попередження їх про звільнення у встановленому законом порядку.

“Наша шахта вже не працює чотири місяці, відколи вона була знеструмлена. У нас заборгованість з зарплати 36 мільйонів з вересня по грудень 2020 року. Нам 17 березня заплатили зарплату за січень-лютий 2021 року”, — каже голова профспілки шахти “Надія” Руслан Віхоть.

З підприємства вже звільнилися майже 500 гірників. Там залишилися працювати близько 360 людей. Окрім цього, від початку листопада до шахти не подають електроенергію. Борг за електроенергію перевищує 13, 5 мільйонів.

Підготовка до ліквідації включає доопрацювання запасів. З початку квітня на підприємстві мають розпочати роботу, однак для цього бракуватиме працівників.

За словами Віхотя, шахта могла б ще кілька років пропрацювати. Але запаси шахти майже вичерпані.

Коментарі

Позначки: , , ,