На Львівщині дискутували про перспективи екобізнесу в Україні

Новини 05 Червня, 2023 121

Підтримка еко- та органічного бізнесу має починатися з вдосконалення законодавства, надання державних дотацій, пільгових кредитів та податкових канікул для початку бізнесу. Такий результат опитування учасників ІІ Західноукраїнського екофоруму, який відбувся 3 червня у Пустомитах на Львівщині, за організаційної підтримки Фонду «Львівщина».

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

ІІ Західноукраїнський екофорум – маcштабний благодійний захід, присвячений приверненню уваги громадськості до екологічних проблем, спричинених війною в Україні. У форумі взяли участь близько 200 підприємців, а на екоярмарку було представлено 26 виробників. В межах форуму відбувався, зокрема збір коштів на купівлю “пташки” для військових 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Учасники екофоруму обговорили можливості інвестування в екобізнес, грантові можливості для розвитку екопідприємництва в регіоні, споживчі екотренди та отримання грантів, впровадження інновацій для ефективного використання ресурсів та перехід на екологічні стандарти виробництва.
Підсумовуючи результати екофоруму, депутатка Львівської ЛОР, засновниця Фонду «Львівщина» Ірина Гримак зазначила, що він виконав свою місію і став справжнім майданчиком для діалогу влади і підприємців, обміну досвідом та планування спільних дій, спрямованих на розвиток еко- та органічного підприємництва в Україні.

«Перспективи екобізнесу в Україні, не зважаючи на війну, є дуже широкими і потребують тісної співпраці громад і підприємців, участі законодавців та органів місцевого самоврядування. Проведення кофоруму важливе для широкого доступу до інформації про інвестиційні і грантові можливості, для можливості висловитися і бути почутими», – зазначила Ірина Гримак.

Участь у форумі взяли народний депутат України Степан Кубів, депутати обласної ради Юрій Раделицький, Віталій Свіщов, Ірина Гримак, Микола Іщук, представники виконавчої влади Степан Куйбіда, Тетяна Гетьман, відомі бізнесмени Микола Кміть, Тарас Демкура, інші підприємці та виробники екопродукції, експерти Олена Рудик, Анна Костюк, Ольга Саніна, Тарас Єлейко, волонтери, благодійні організації,. Під час форуму, на ініціативу волонтерки Ольги Тесляк, зібрано понад двісті тисяч гривень для купівлі дронів.

Організаторами форуму виступили економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, проєкт “Життя в стилі Еко”, Фонд Ірини Гримак “Львівщина”, Пустомитівська міська рада.

Коментарі

Позначки: ,