На Львівщині через затримання полісмена-наркодилера переатестують всіх співробітників УПН

Новини 09 Лютого, 2019 707

Ілюстрація: НПУ

Національна поліція запускає переатестацію співробітників підрозділу протидії наркозлочинності у Львівській області.

Як інформує прес-служба Нацполіції, про це 8 лютого повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, у Львові працює група центрального апарату Нацполіції на чолі з керівництвом Департаменту протидії наркозлочинності, які проводять повну перевірку організації діяльності львівського підрозділу.

Водночас керівник управління протидії наркозлочинності у Львівській області відсторонений від виконання обов’язків – таке рішення було ухвалене керівництвом Нацполіції після того, як один зі співробітників підрозділу був викритий у злочині.

«За результатам цієї перевірки буде прийнято рішення щодо подальшого проходження служби як керівника, так і інших працівників управління. Водночас ми запускаємо переатестацію всіх співробітників львівського УПН. Такі ганебні випадки в лавах поліції неприпустимі. І реакція на них буде жорсткою», – повідомив перший заступник Голови Нацполіції.

Фото: НПУ

Аброськін додав, що до переатестації співробітників заплановано долучити міжнародних партнерів, які допомагають українським поліцейським у розбудові відомства.
У поліції нагадали, що працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили співробітника львівської поліції на вимаганні хабарів з наркодилерів за неперешкоджання їхній діяльності. Також поліцейського викрито у збуті наркотиків. Зловмисника затримано, йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, у Львові затримали начальника міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності ГУ НП Львівщини, який займався збутом наркотиків та вимагав хабарі від наркодилерів.

5 лютого було затримано начальника 3-го міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності ГУ НП Львівщини, який вимагав та отримав від місцевого мешканця 6,5 тис. доларів та 16 тис. грн хабара.

«За ці кошти посадовець обіцяв не притягати вказану особу до кримінальної відповідальності за незаконні дії, пов’язані з наркотичними засобами та, зокрема, збут близько 100 грамів «героїну», які ж сам напередодні продав чоловіку», – зазначається у повідомленні прокуратри області.

Складністю документування цієї злочинної діяльності було те, що фігуранти є працівниками правоохоронного органу (зокрема, особами керівного складу), а тому є добре обізнаними у специфіці оперативної роботи.

Майору поліції повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, зберігання чи збут наркотичних засобів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За вчинене йому загрожує до 10 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права обіймати посади у органах поліції, а також конфіскація майна.

7 лютого Галицький суд міста Львова обрав затриманому на отриманні 6,5 тис доларів США та 16 тис грн неправомірної вигоди поліцейському міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення майже 158 тис грн застави. Крім цього, підозрюваного відсторонено від посади на 2 місяці.

 

Коментарі

Позначки: ,