Суд Львова взяв під варту і призначив заставу затриманому полісмену-наркоділку

Новини 08 Лютого, 2019 114

Ілюстрація: Depo.ua

7 лютого Галицький суд міста Львова обрав затриманому на отриманні 6,5 тис доларів США та 16 тис грн неправомірної вигоди поліцейському міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення майже 158 тис грн застави. Крім цього, підозрюваного відсторонено від посади на 2 місяці.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Львівської області Юлія Шевченко.

Як повідомлялося, у Львові затримали начальника міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності ГУ НП Львівщини, який займався збутом наркотиків та вимагав хабарі від наркодилерів.

5 лютого було затримано начальника 3-го міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності ГУ НП Львівщини, який вимагав та отримав від місцевого мешканця 6,5 тис. доларів та 16 тис. грн хабара.

«За ці кошти посадовець обіцяв не притягати вказану особу до кримінальної відповідальності за незаконні дії, пов’язані з наркотичними засобами та, зокрема, збут близько 100 грамів «героїну», які ж сам напередодні продав чоловіку», – зазначається у повідомленні прокуратри області.

Складністю документування цієї злочинної діяльності було те, що фігуранти є працівниками правоохоронного органу (зокрема, особами керівного складу), а тому є добре обізнаними у специфіці оперативної роботи.

Майору поліції повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, зберігання чи збут наркотичних засобів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За вчинене йому загрожує до 10 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права обіймати посади у органах поліції, а також конфіскація майна.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,