На Київщині роздали близько 6000 продуктових наборів

Новини 04 Травня, 2020 455

Пікет Львівської обласної прокуратури членами партії Європейська Солідарність та членами ГО Справа Громад ,фото 4studio

Цього тижня Волонтерський штаб «Європейської Солідарності» підготував 500 пакунків для Обухівського району, 2 тонни продуктів у Броварський район, 200 пакунків жителям Києво-Святошинського району. Також активісти Волонтерського штабу роздали продуктові набори соціально незахищеним громадянам Ржищівської ОТГ, Фастівського району, Приірпіння, Васильківського, Білоцерківського, Макарівського, Вишгородського районів та Бучі. Про це пише прес-служба партії “Європейська Солідарність”, інформує Четверта студія.

Загалом під час карантину Волонтерський штаб «Європейської Солідарності» передав громаді Київської області вже близько 6000 продуктових наборів.

«Наша команда Штабу має сильну структуру по районах і містах. Завдяки чому ми оперативно реагуємо на звернення земляків, для яких така допомога є, без перебільшення, рятівною. Передусім надаємо підтримку одиноким пенсіонерам, людям з інвалідністю, багатодітним сім’ям, матерям воїнів загиблих на сході України, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС», – говорить керівник Волонтерського штабу «Європейської Солідарності» Київщини, депутат Київської облради Георгій Цагареішвілі.

Зокрема, днями Георгій Цагареішвілі власним коштом придбав для громади Обухова чергові 500 продуктових наборів.

«Наші волонтери продовжують доставляти пакунки у домівки мешканців Обухова та району. Та, на жаль, людей, яким необхідна підтримка, не стає менше. Навпаки – хтось втратив роботу, комусь самотужки доводиться годувати багатодітну родину… Ми отримуємо від людей все нові і нові заявки на допомогу», – зазначила депутат Обухівської районної ради від «Європейської Солідарності» Алла Шкуро.

Крім цього продуктові набори від Волонтерського штабу «Європейської Солідарності» отримали і понад півсотні родин Ірпеня.

«В тому числі, ми побували і у багатодітних сім’ях, де, як виявилося, на 5–7 школярів і студентів лише один комп’ютер. Зрозуміло, в таких умовах забезпечити якісний навчальний процес на карантині – проблематично. Звісно, великою підтримкою для них було б, аби місто чи держава допомогли їм купити ще хоча б по одному комп’ютеру на двох чи трьох дітей. Будемо сподіватися, що на це питання зверне увагу влада та просто меценати. Ми, тим часом, зі свого боку, долучимось і допоможемо придбати ноутбуки для ірпінських багатодітних родин, які до нас звернулися. А також говоритимемо з місцевими інтернет-провайдерами, щоб ті надали цим сім’ям безкоштовний пакет підключення до кінця року», – зауважив керівник Волонтерського штабу «Європейської Солідарності» Приірпіння Дмитро Христюк.

Керівник броварського Волонтерського штабу Олег Іваненко власним коштом додатково закупив для земляків 2 тони продуктів.

«Пакунки можна отримати безпосередньо у нашій приймальні за адресою м. Бровари, вул. Київська, 290 А. Також доставляємо набори у домівки людей, які залишили заявки на сайті допомоги «Європейської Солідарності» http://v2020.org.ua», – розповів голова Броварського осередку партії Сергій Батюк.

Волонтери «Європейської Солідарності» також відвідували оселі жителів Вишгорода та передавали їм продуктові набори разом із словами підтримки.

«Не лишайтесь байдужими, допомагайте тим, хто цього потребує», – наголосив керівник Волонтерського штабу Вишгороду Ростислав Кириченко.

Соціально незахищені категорії людей Василькова отримали пакунки від секретаря Васильківської міської ради, депутата «Європейської Солідарності» Оксани Перінської та керівника Васильківської міської організації партії Василя Качанова.

Мешканцям Білоцерківського району пакунки передали керівник Волонтерського штабу «Європейської Солідарності» Київщини Георгій Цагареішвілі, народний депутат VIII скликання Хвича Мепарішвілі та очільник Волонтерського штабу Сквирщини Леонід Глиняний.

Волонтери роздали продуктові набори, придбані Георгієм Цагареішвілі Макарівщини. Керівник Волонтерського штабу району Тетяна Семенова відвідала кожну з родин, які звернулися за допомогою.

У м. Буча волонтери «Європейської Солідарності» також активно продовжують передавати продуктові набори землякам, які саме зараз першочергово потребують допомоги.

«Можеш допомогти людині – допоможи! Не можеш допомогти – помолися! Не вмієш молитися – подумай про людину добре! І це вже буде допомога, бо світлі думки – це теж зброя»,  – переконана керівник бучанського Волонтерського штабу Людмила Войналович.

Керівник ржищівського Волонтерського штабу «Європейської Солідарності» Руслан Кузьменко і в.о. міського голови Ржищева Крістіна Чорненька передали набори першої необхідності мешканцям Півців, Онацьок, Балико-Щучинців, Уляників, Яблінівки, сіл Гребені та Юшки.

«Наші земляки щирі та відкриті, вони з вдячністю приймають увагу і підтримку. Тепер у людей на кілька тижнів відпаде потреба йти у магазин, адже в пакунках є все необхідне: олія, тушкованка, згущене молоко, борошно, різні крупи та багато іншого. У кожного з нас по-різному склалося життя – у кого яка доля, але ми робимо те, що можемо, аби підтримати тих, хто опинився у складних життєвих обставинах», – зауважив Руслан Кузьменко.

Коментарі

Позначки: ,