На кінофестивалі “Корона Карпат” за “Золоту корону” боротимуться лише українські стрічки

Новини 08 Жовтня, 2020 215

Ілюстрація: espreso.tv

Фільмом-відкриття 9-го Трускавецького кінофестивалю буде картина “Земля блакитна, ніби апельсин” про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу

З 12-го по 15 листопада 2020 року у Трускавці відбудеться IХ Трускавецький міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат».

Як пише «Четверта студія», організатори заходу повідомили, що цього року, як і у попередні, на кінофестивалі за “Золоту корону” боротимуться лише українські стрічки.

Фільмом-відкриття 9-го Трускавецького кінофестивалю “Корона Карпат” буде картина  “Земля блакитна, ніби апельсин” української режисерки Ірини Цілик. 2020 року стрічка отримала нагороду на кінофестивалі «Санденс» “За найкращу режисуру документального кіно”.

Фільм розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де воєнні дії тривають вже шостий рік. У широкий український прокат «Земля блакитна, ніби апельсин» вийде 26 листопада.

«Запрошуємо поціновувачів кіно на перегляд конкурсної програми повнометражних фільмів: “Толока”, режисер Михайло Іллєнко; “Черкаси”, режисер Тимур Ященко; “Наші Котики або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з елементами тимчасового воєнного стану”, режисер Володимир Тихий: “Спадок брехні”, режисер Адріан Бол; “Фокстер і Макс”, режисер Анатолій Матешко; “Чорний ворон», режисер Тарас Ткаченко; “Номери”, режисери Олег Сенцов, Ахтем Сеітаблаєв; “Пекельна хоругва”, режисер Міша Косторов; «Атлантида» режисера Валентина Васяновича (фільм здобув історичну перемогу для України на Венеційському кінофестивалі у секції «Горизонти» та представить країну як національний претендент на премію «Оскар» у номінації «Найкращий міжнародний художній фільм». У широкий український прокат стрічка вийде напередодні показу у Трускавці – 5 листопада);  “Забуті”, режисер Дар’я Онищенко: “Передчуття”, режисер В’ячеслав Криштофович», – розповіли організатори фестивалю.

Як зазначається, 19 листопада в український прокат вийде стрічка режисерів Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва за п’єсою Олега Сенцова «Номери». Це перший в Україні фільм, виробництво якого було здійснено без фізичної присутності режисера, адже під час зйомок Олег Сенцов був в’язнем Кремля. Світова прем’єра фільму відбулася у рамках програми спеціальних показів Berlinale Special 70 ювілейного Берлінського кінофестивалю 21 лютого 2020 року. Перед тим, як фільм вийде в український прокат, відбудеться трускавецька прем’єра на ІХ Міжнародному  кінофестивалі «Корона Карпат».

Обіцяє бути надзвичайно цікавою й  насиченою і програма короткого метра і “дипломних робіт”.

Серед цікавих заходів 9-го Трускавецького Міжнародного кінофестивалю “Корона Карпат” – позаконкурсні програми, концерти та творчі зустрічі з провідними акторами України, а також творча зустріч у спеціалізованій школі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату у місті Борислав.

На фестивалі традиційно буде  встановлено Бронзову плиту фільму-переможцю попереднього кінофестивалю, – розповіли організатори.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,