На Городоччині кочові роми відмовляються від поселення у житлові приміщення

Новини 29 Липня, 2018 336

Фото ілюстративне. Джерело: ТСН

У смт.Великий Любінь Городоцького району є тимчасовий табір ромів, які відмовляються  оселятися у житлових приміщеннях.

Як повідомили у Городоцькій РДА, 27 липня заступник голови Городоцької РДА  Павло Стахів провів нараду щодо захисту та інтеграції  в українське суспільство ромських національних меншин.

Як зазначається у повідомленні, зустріч відбулася за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та відділення поліції.

«За інформацією правоохоронних органів, працівники відділення здійснили моніторинг місць постійного та тимчасового проживання осіб ромської національної меншини, з урахуванням кількості дорослого (чоловіки та жінки) та дитячою населення в межах Городоцького району. Внаслідок перевірки встановлено, що в смт. Великий Любінь є тимчасовий табір, з числа осіб, які є громадянами України, однак, як зазначають самі мешканці табору, вони є ромської національності. Станом на 1 липня 2018 року, їхня кількість налічувала 19 осіб (чоловіків – 4, жінок – 8, дітей – 7). Працівники поліції неодноразово проводили бесіди з цими громадянами з метою їх поселення у житлові приміщення, однак вони відмовляються та продовжують кочівний спосіб життя», – зазначається у повідомленні.

Також наголошується, що правоохоронці Городоччини проводять на території району комплекс  превентивних заходів, спрямованих на попередження вчинення правопорушень, пов’язаних із порушенням рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності та релігійних переконань.

Коментарі

Позначки: ,