На Фаріон відкрили справу за розпалювання національної ворожнечі

Новини 02 Листопада, 2021 154

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом висловлювань дитячої письменниці Лариси Ніцой та ексдепутатки Верховної Ради Ірини Фаріон на адресу українських спортсменів та Національної збірної України з футболу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Українські новини.

Справа була відкрита у жовтні та розслідується за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Поліція відкрила кримінальне провадження на підставі рішення суду від 4 жовтня, який зобов’язав його зареєструвати.

За даними ЗМІ, Фаріон назвала українську легкоатлетку Ярославу Магучих біологічним сміттям за те, що вона позувала разом із російською спортсменкою для фото після змагань на Олімпіаді у Токіо.

Вчинок українки Фаріон назвала проявом аморальності та дикості.

Також ЗМІ повідомили, що Ніцой розкритикувала українську збірну з футболу за те, що вона не включила до свого плейлисту жодної української пісні, обізвавши футболістів “конченими московитами”.

Пізніше Ніцой влаштувала скандал у мережі, назвавши “московитом” автора переможного гола на матчі Швеція – України в 1/8 фіналу Євро-2020 Артема Довбика за те, що він говорив на пресконференції російською мовою.

Коментарі

Позначки: