Фаріон підтримала запровадження цензури в Україні

Новини 04 Квітня, 2022 897

Скандальна екс-нардепка від ВО “Свобода” та мовознавиця Ірина Фаріон підтримала запровадження цензури в Україні.

Такий висновок можна зробити із її допису у телеграм-каналі, пише Четверта студія.

“Яка прекрасна інформація! Закрито канали основних фарисеїв країни. Брешіть у себе на кухні”, – написала Фаріон і поширила новину із 5 каналу про те, що “відключено мовлення проукраїнських телеканалів: журналісти звернулись до президента щодо незаконних дій концерну РРТ.

Скрін допису

“Ми звертаємося до президента України Володимира Зеленського як гаранта Конституції України щодо незаконних дій команди Коломойського у владі та їх можливому підігруванні росії

Зранку в понеділок Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) вдався до незаконних дій і відключив мовлення проукраїнських, патріотичних телеканалів “П’ятий” і “Прямий”, які співпрацюють зі ЗМІ з країн-союзників, зокрема, “Бі-Бі-Сі” та “Голосу Америки”.

Ми, журналісти і менеджмент каналів, з першого дня повномасштабного російського вторгнення  включилися в інформаційний захист України. Єдиним фронтом з іншими телеканалами і всією журналістською спільнотою доносимо правду про війну усьому світові. Неухильно дотримуємося принципу єдиної державної інформаційної політики. Левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи відповідний указ президента, пише 5 канал.

Рішення про відключення є цілковито й однозначно незаконним, оскільки не існує жодного документа, який би давав підстави концерну РРТ вночі відключати телеканали від мовлення. Немає жодного рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, – єдиного органу, який має право ухвалювати рішення щодо ефіру телеканалів. РНБОУ раніше, до речі, заявляла, що не має повноважень закривати канали.

У нас є всі підстави вважати, що мала місце незаконна нічна диверсія з відключення мовлення, відповідальність щодо якої несе директор концерну РРТ Кирило Данілов.

Прикметно, що раніше Кирило Данілов керував телекомпанією “Приват ТВ Дніпро” (“9 канал”), яка входить до медіаімперії олігарха Ігоря Коломойського. Все вказує на те, що в умовах війни Коломойський замість захисту країни займається вирішенням своїх бізнесових питань із зачистки інформаційного простору. Нагадаємо, що свого часу Коломойський був апологетом дружби з росією, і 2019 року в інтерв’ю The New York Times заявив: “Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави. Ваше НАТО забруднить штани і купуватимуть памперси”. Як відомо, щодо Коломойського застосовані санкції США.

Ми звертаємося до президента України Володимира Зеленського як гаранта Конституції України щодо незаконних дій команди Коломойського у владі та їх можливому підігруванні росії, бо такі дії порушують принцип єдності.

Розраховуємо, що глава держави дасть належну оцінку діям концерну і захистить право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова.

Вимагаємо від Концерну РРТ припинити порушення закону і негайно відновити мовлення телеканалів “П’ятого” та “Прямого”. Керівника Концерну уряд повинен негайно відсторонити від посади.

Ми всі маємо зараз дотримуватися принципу єдності і спільно боротися з ворогом – росією, і не допустити перетворення України на росію, країну з “однією позицією”, де зачищена свобода слова.

Коментарі

Позначки: ,