МЗС оприлюднило деталі рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо України

Новини 08 Листопада, 2017 62

Ілюстративне фото

Комітет міністрів Ради Європи ухваленим у середу рішенням привітав досягнення реформ в Україні та підкреслив відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Як зазначають у МЗС, це рішення підкреслює відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей, насамперед щодо припинення вогню та відведення військ, збройних формувань та військової техніки, і закликає до їх повної та швидкої імплементації.

Крім того, Комітет міністрів підтвердив свою відданість повному виконанню всіх ухвалених раніше рішень щодо ситуації в Україні. Зокрема, йдеться про останнє рішення від 3 травня 2017 року щодо ситуації в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна), у якому Комітет міністрів визнав відповідальність Росії згідно з міжнародним гуманітарним правом та міжнародним правом у галузі прав людини, закликав владу РФ виконувати свої зобов’язання і припинити репресії. Водночас, оцінюючи динаміку безпрецедентно масштабних перетворень в Україні, Комітет міністрів визнав прогрес у реформуванні судової влади, оновленні суддівського корпусу та відборі нових суддів Верховного суду. Також високо оцінено започаткування діяльності трьох нових антикорупційних органів – Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Окремо Комітет міністрів привітав ініціативу Президента Петра Порошенка щодо створення антикорупційного суду, а також відзначив ратифікацію українською стороною Протоколу №15 і Протоколу №16 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, зазначають у МЗС.

Рада Європи також схвально оцінила прогрес у сфері децентралізації, зокрема в таких важливих сферах, як фіскальна децентралізація та об’єднання громад. При цьому підкреслюється, що Україна як відповідальний член Ради Європи продовжить роботу на окреслених Комітетом міністрів напрямах.

Київ також високо цінує висловлену готовність Ради Європи і надалі надавати допомогу українській владі у цій роботі та реалізації реформ, зокрема у контексті нового Плану дій Ради Європи для України, йдеться у коментарі МЗС.

Коментарі

Позначки: ,