​​Громади Львівщини зможуть взяти участь в програмі транскордонного співробітництва

Новини 16 Квітня, 2023 182

Прийом заявок на Програму транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 стартує у травні та триватиме до 31 липня 2023 року. Заявки прийматимуть за двома напрямками – «Довкілля» та «Здоров’я».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Подавати заявки зможуть органи місцевого самоврядування та інші некомерційні організації з Рівненської, Волинської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

До слова, проєкти на 90% фінансуватимуться Європейським Союзом, а 10% повинні забезпечити партнери.

Зазначимо, що загальний бюджет Програми у четвертому фінансовому періоді на 2021-2027 рр. складає 187,4 млн. євро, на проєкти виділили 170,3 млн. Зокрема, визначено п’ять основних пріоритетів – «Довкілля», «Здоров’я», «Туризм», «Співпраця» та «Кордони» та поділено на три великі групи – великі інфраструктурні, регулярні та малі. 

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

Коментарі

Позначки: