Ми не дозволимо московським посіпакам позбавити українських дітей майбутнього, – Федина

Новини 17 Липня, 2020 311

Софія Федина. Фото: Ukrainian People

Львівщина завжди була локомотивом захисту української державності і сьогодні ми це в чергове доводимо.

Про це заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина на виїзній сесії Львівської обласної ради біля будівлі парламенту, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Вчора після цілого дня акції на захист української мови їхала я по справах з московськомовним водієм і він казав: “Дякую за те, що відстоюєте українську мову”. Що більше він дякував Львівщині і Західній Україні за те, що ми завжди локомотивно ідемо вперед у захисті української державності і мови. Він казав на майдани вийшов Київ, але якби Львів в свій час не запалив ми не знаємо як би воно розвивалося. Дякую Львівській обласній раді за те, що традиційно локомотивно ідете вперед у захисті української державності”, – зазначила вона.

Також Федина наголосила, що без знання української мови діти позбавляються майбутньої перспективи навчання і професійного розвитку.

“Цим законопроєктом, який ганебно ставити зараз в порядок денний, його двічі під час карантину намагалися безуспішно пропхати і ось одного разу пропхали так, що він пішов у сесійну залу. Цей законопроєкт дискримінує українську дітей і українську молодь, оскільки нешановний пан на букву Б хоче, щоб наші діти не знали по суті жодної мови, а отже не мали шансів на ЗНО, стати успішними підприємцями і заповнювати декларації, не мали шансів займати високі державні посади. Бо без знання української мови все це стає нереальним”, – сказала народна депутатка.

“Чому хтось хоче позбавити дітей, які є громадянами України, українського повноцінного майбутнього? Тому маємо сьогодні тут добре цьому перешкодити”, – підкреслила Федина.

“Не підходить мова – пиляйте до Ростова”, – проголосила вона.

Коментарі

Позначки: , ,