МОЗ “розбиратиметься” з львівськими лікарями, що протестували проти евакуації українців з Китаю

Новини 27 Лютого, 2020 3 975

Скриншот відео/Віка Балицька

Скалецька обіцяє реакцію на події у Винниках

Міністерство охорони здоров’я буде розбиратися та ухвалювати відповідні рішення щодо працівників Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, які публічно виступали проти розміщення в їх установі евакуйованих з Китаю громадян.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на УНІАН, про це в інтерв’ю УП повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

“Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників, які ще з університету знають порядок таких навчань. Тому ці заяви лікарів, які лунали, вражають”, – зазначила міністр.

Відповідаючи на питання щодо можливої догани для працівників, Скалецька уточнила, що “це буде окрема розмова із заступниками та керівниками департаменту”.

“Однозначно ми будемо приймати рішення, які висновки зробити і як вплинути на ситуацію в цьому закладі”, – запевнила вона.

Фрагмент інтерв’ю УП:

Чи не було допущено помилок в комунікації в ситуації в Винниківським госпіталем під Львовом і тим переполохом, яким там стався?

Зараз лікарі госпіталю вимагають розслідування дії влади з приводу симуляційних навчань напередодні прильоту боту з Уханю.

Протест лікарів у Винниках

– Загалом мені важко коментувати, що там насправді відбулося.

Якщо в нас тепер (лікарі – ред.) так будуть реагувати на навчання і будуть придумувати, чому і як, то нічого ми в країні не зробимо.

Уявіть собі, що хтось проводить навчання щодо протипожежної безпеки, а, натомість, замість евакуюватися хтось каже: “А ми не вийдемо”.

В країні має бути порядок. Якщо кожен буде дозволяти собі зривати виконання тих чи інших рішень, то про яку ефективність в системі державного управління можна говорити за умови невиконання вказівок.

Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників (госпіталю у Винниках – ред.), які ще з університету знають порядок таких навчань. Тому ці заяви лікарів, які лунали, вражають.

Як повідомлялося, 19 лютого до госпіталю у Винниках прийшли місцеві жителі та забарикадували в’їзди та виїзди з території медустанови. Таким чином вони протестували проти можливого розміщення у госпіталі громадян, яких евакуювали з охопленого коронавірусом китайського Уханя. × Того ж дня у госпіталі вперше провели симуляційні навчання. Вони передбачали аналіз структури пацієнтів, що перебували в госпіталі, підготовку персоналу і пацієнтів до можливої евакуації та визначення лікарень, в які можна би було розмістити евакуйованих пацієнтів.

Згодом лікарі, коли дізналися, що евакуювати до їх установи нікого не будуть, від радості виконали гімн України.

Опубліковано Вікою Балицькою Пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Відео: Віка Балицька

Як повідомлялося, Львівський госпіталь ветеранів війн і репресованих оприлюднив звернення щодо подій у Винниках.

 

 

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,