МОЗ назвало причину смерть військовослужбовця на Одещині

Новини 24 Березня, 2021 203

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У МОЗ України оприлюднили заяву щодо смерті військовослужбовиці в Одеській області.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє МОЗ у ФБ.

Як зазначається, 23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть військовослужбовиці. Міністерство охорони здоров’я висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблої.

За попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби.

За інформацією Командування медичних сил ЗСУ, 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Вона входила до пріоритетних груп вакцинації, адже найближчим часом мала бути залучена до сил, задіяних в ООС. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, в жінки не було. В той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано.

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала.

Для встановлення точної причини смерті призначено судово-медичну експертизу. Про її результати буде повідомлено додатково.

“Просимо представників громадськості та засобів масової інформації не робити передчасних висновків щодо причин та обставин смерті військовослужбовиці”, – наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, 23 березня  у Одеський області, поза межами військової частини, у позаслужбовий час, раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовець військової служби за контрактом. Співслужбовцями було одразу викликано швидку медичну допомогу та повідомлено медичну службу військової частини. Прибувши на місце події військові та цивільні медики проводили реанімаційні заходи, які нажаль не мали успіху.

Зазначений військовослужбовець, найближчим часом, мала бути залучена до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС тому 21.03 з дотриманням усіх алгоритмів отримала щеплення від COVID-19. Щеплення було здійснено мобільною бригадою з імунізації від Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА, яка працює з початку вакцинації та набула досвіду.

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23.03 скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу.

Судово-медична експертиза призначена на 24.03. Про її результати буде повідомлено додатково.

Заява щодо смерті військовослужбовиці в Одеській області

23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району…

Опубликовано Міністерство охорони здоров’я України Среда, 24 марта 2021 г.

Сьогодні, у Одеський області, поза межами військової частини, у позаслужбовий час, раптово втратила свідомість…

Опубликовано Командування Медичних сил Збройних Сил України Вторник, 23 марта 2021 г.

ПРИЧИНА СМЕРТІ ЖІНКИ-ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ З СМТ. ЧЕРНОМОРСЬКЕ – ВСТАНОВЛЮЄТЬСЯ

Повідомляємо, що 23 березня в смт….

Опубликовано Одеська обласна державна адміністрація Вторник, 23 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,