На Одещині після щеплення вакциною Covishield померла жінка

Новини 24 Березня, 2021 484

Фото: Укрінформ

23 березня  у Одеський області, поза межами військової частини, у позаслужбовий час, раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовець військової служби за контрактом. Співслужбовцями було одразу викликано швидку медичну допомогу та повідомлено медичну службу військової частини. Прибувши на місце події військові та цивільні медики проводили реанімаційні заходи, які нажаль не мали успіху.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України у ФБ.

Зазначений військовослужбовець, найближчим часом, мала бути залучена до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС тому 21.03 з дотриманням усіх алгоритмів отримала щеплення від COVID-19. Щеплення було здійснено мобільною бригадою з імунізації від Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА, яка працює з початку вакцинації та набула досвіду.

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23.03 скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу.

Судово-медична експертиза призначена на 24.03. Про її результати буде повідомлено додатково.

«Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким. Просимо представників громадськості та засобів масової інформації не робити передвчасних висновків щодо причин та обставин смерті військовослужбовця»,- зазначається у повідомленні.

Сьогодні, у Одеський області, поза межами військової частини, у позаслужбовий час, раптово втратила свідомість…

Опубликовано Командування Медичних сил Збройних Сил України Вторник, 23 марта 2021 г.

 

Як повідомлялося, у районі проведення ООС вакцинацію від COVID-19 розпочали 25 лютого 2021 року. Наголошують, що вакцинація – цілком добровільна.

Загалом вакцинацію проводитимуть у п’ять етапів. З 24 лютого щеплення роблять медичним працівникам, що контактують з хворими на COVID-19, військовим в зоні ООС, мешканцям та персоналу будинків для літніх – всього це близко 367 тис. людей. Протягом наступних трьох етапів вакцинуватимуть людей похилого віку, громадян з груп ризику та працівників критично важливих для держави структур. Решта українців зможе вакцинуватись вже під час п’ятого етапу.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що станом на день 1 березня усього вакциновано 208 військовослужбовців, 178 з них – військові медики. Скільки точно вакцинували в саме військових ООС, невідомо.

За зведенням щодо ситуації в районі операції ООС за 1 березня внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець отримав бойове поранення, ще вісім воїнів — бойове травмування. Захисників доправили до лікувального закладу.

Загалом станом на 2 березня в Україні вакцинували 4905 осіб, із яких 400 у Донецькій та 180 у Луганській областях. 1 березня щепилося 1764 осіб, із яких 180 осіб – у Донецькій та 70 осіб – у Луганській області.

Утім, в Україні наразі не зафіксовано смертельних випадків внаслідок вакцинації від COVID-19, у тому числі і серед військових на Сході.

Як повідомлялося, вакцинація від коронавірусу в Україні стартує сьогодні, через день після того, як 23 лютого прибула партія першої вакцини від Covid-19 – Covishield. У цьому запевнив заступник голови Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Перші пів мільйона доз вакцини, що були розвантажені в аеропорту «Бориспіль» 23 лютого, одразу спрямовані до 7 регіонів України: до Київської області, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Вінницької та Полтавської. До інших регіонів препарат має надійти сьогодні. Про це розповів під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, разом з вакциною доправлять шприци та бокси для безпечної утилізації. Крім того, Віктор Ляшко ще раз наголосив на тому, що вакцина, вироблена за ліценцією Oxford-Astra Zeneca на індійському майданчику Serum Institute, є повністю безпечною, а її імуногенність становить більше від 97 відсотків.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,