Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

Новини 24 Січня, 2018 80

Роман Сущенко

У середу, 24 січня, у Москві продовжили термін утримання під вартою журналіста Укрінформу Роману Сущенку, незаконно утримуваному у СІЗО “Лефортово”.

Про це пише Марк Фейгін у Twitter.

“Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенко до 30 березня 2018 року. Завтра буде подана апеляційна скарга.”, – пише адвокат.

18 січня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому випадку 25-28 січня.

Фейгін також повідомляв, що це, ймовірно, буде останнє побачення Сущенка з родичами під час слідства. «Коли розпочнеться судовий процес, процедура зміниться. Дозвіл вже потрібно буде отримувати у Мосміськсуду. А це набагато довший бюрократичний процес. Причому з тією ж тяганиною при отриманні права на побачення зіткнуться і офіційні особи, наприклад консул України», – пояснив адвокат.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Коментарі

Позначки: ,