Місяць після трагедії: постраждалі слухачки медакадемії досі на лікарняних ліжках

Новини 25 Вересня, 2020 78

Фото: АрміяInform

Місяць тому на території  Української військово-медичної академії, що на вулиці Зоологічній, офіцер академії напідпитку наїхав на трьох слухачок цього навчального закладу. Дівчата зазнали тяжких травм кінцівок, двом із них довелося ампутувати частину ноги.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на АрміяInform, про те, як проходить лікування постраждалих дівчат та їхні перспективи навчання, кореспонденту АрміяІnform розповів начальник Української військово-медичної академії полковник медичної служби Валерій Савицький:

– Дівчата досі перебувають на лікуванні у Національному військово-клінічному центрі. Відбулося багато оперативних втручань, їм надається кваліфікована медична допомога. Наші лікарі-травматологи мають подібний досвід, набутий при роботі з військовими, які дістали важкі поранення та травмування під час бойових дій. Це досвідчені лікарі, які роблять все від них можливе. Що стосується навчання, то за рішенням вченої ради нашої академії за слухачами закріплений куратор, який безпосередньо буде супроводжувати їх увесь період навчання в академії. На сьогодні вони офіцери медичної служби. Поки вони знаходяться на лікуванні, освітній процес не відбувається. Після проходження курсу лікування та реабілітації будуть створені індивідуальні умови для їхнього навчання. Слухачки будуть навчатися за індивідуальною програмою, що забезпечить їм здобуття повноцінної освіти за обраним фахом. Після завершення академії дівчата отримають сертифікат лікаря-спеціаліста, диплом магістра медицини та зможуть продовжити офіцерську службу.  Я знаю, що вони вже прагнуть продовжити навчання, проте лікарі поки не рекомендують навантажувати пацієнток.

Що стосується результатів проведення службового розслідування,  Валерій Савицький зазначив, що академія вже завершила всі дії за вказаним фактом. Крім безпосереднього винуватця дорожньо-транспортної пригоди (за фактом трагічної події порушено кримінальне провадження. -Авт.), встановлено дотичну причетність ще чотирьох осіб до події. Двоє з них – курсові офіцери. Атестаційна комісія академії рекомендувала подальше їхнє звільнення з лав Збройних Сил України. Документи встановленим порядком передані до Командування медичних Сил. Ще двоє осіб  – це представники служби тилу, які перебували на території автомобільного парку, де сталася трагедія. Вони отримали попередження про неповну службову відповідність. Ці люди були свідками того, що офіцер, який скоїв наїзд на дівчат, напідпитку сів за кермо і не вжили заходів, щоб не допустити цього.

Що стосується офіцера, який безпосередньо скоїв наїзд на дівчат, він перебуває під вартою. Триває слідство.

Як повідомлялося, п‘яний викладач умисно скоїв наїзд на курсанток військової академії: подробиці моторошної трагедії.

 

Коментарі

Позначки: , ,