П‘яний викладач умисно скоїв наїзд на курсанток військової академії: подробиці моторошної трагедії

Новини 27 Серпня, 2020 6 753

Володимир Холодний Скриншот відео/ 5 Канал

Автомобіль, яким було скоєно наїзд, перебував у розшуку

У крові майора, що здійснив наїзд, виявили 2,9 проміле алкоголю.

Як пише «Четверта студія», подробиці моторошної трагедії у Києві передає 5 Канал.

Мати 23-річної Олександри, Галина Гуй, досі не може повірити, що цей жах стався саме з її донькою.

“У тяжкому стані, тому що одну ніжку їй відрізали, а за другу йде боротьба. Не знаємо, скільки вона буде продовжуватися… (Олександра – прим. ред.) мріяла бути хорошим лікарем, закінчила Богомольця, вона добре вчилася”, – розповіла пані Галина.

Крім Олександри, в родині священика з Кіровоградщини ще троє дітей. Один із них – військовий, який нині терміново повертається з Донбасу до київського шпиталю. Сюди Олександру доправили напередодні ввечері після ампутації ноги в одній з київських лікарень.

“Вона мріяла бути лікарем, мабуть, змалечку. Надзвичайно добре вчилася. Дуже розумна. У військову академію мріяла вступити, вступила. Мріяла бути анестезіологом”, – розказала подруга Олександри Марія Кочерга.

Коли майор у нетверезому стані здійснив наїзд на дівчат, ті поверталися до військової частини за формою. Сам чоловік чинив опір правоохоронцям, не хотів проходити тест на вміст алкоголю в крові. Як з’ясувалося згодом – недарма.

Заступник військового прокурора київського гарнізону, старший лейтенант юстиції Іван Шнуренко розказав, що майор перебував у стані алкогольного сп’яніння, в його крові виявили 2,9 проміле. Зараз йому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення частини 2 статті 286 КПК та вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Людмила, мати ще однієї курсантки, на яку було здійснено наїзд, Тетяни, розказала, що її донька восени мала почати навчання в академії. Тетяні також не вдалося врятувати ногу. А коли її перевели з реанімації до палати, вона розказала матері, що спершу вони сприймали спробу чоловіка напідпитку наїхати на юрбу студентів за жарт. 

“Діти кажуть, що вони так гарно відсвяткували. Розказала, що була одна спроба наїхати на цих дітей – вони відскочили на сходи. Потім була друга спроба наїхати на цих дітей. І на третій раз таки вдалося – я не знаю, що в голові було в тієї людини!” – розказала вона. 

А от самі курсанти коледжу про трагедію говорять неохоче.

“Я чисто по-людськи не буду розмовляти. Вибачте, але ситуація важка”, – сказав один із них. А на уточнювальне запитання про те, чи був цей чоловік їхнім викладачем, відповів, що “не знає”.

Горе-водієм виявився 46-річний офіцер одного з управлінь академії – майор Володимир Холодний. Авто зареєстроване на дружину і в базі державних реєстрів перебувало в розшуку. Днями Холодного призначили керівником курсу, де мали би вчитися Олександра, Галина та Тетяна.

“Я приношу співчуття батькам. Тому що не змогли зберегти здоров’я їхніх дітей. І мені соромно як керівнику, що я за гарними службовими рекомендаціями, за відзнаками за участь в АТО не зміг розгледіти справжнє обличчя військовослужбовця”, – сказав начальник Української військово-медичної академії Валерій Савицький. Він також підтвердив, що за кермом був саме Холодний.

У соцмережах повідомляється, що Володимир Холодний був учасником АТО.

“Скільки ще людей має загинути чи покалічитися, щоб п‘яних потенційних злочинців за кермом почали притягувати до кримінальної відповідальності? Троє дівчат віком 22-23 роки стали жертвами п‘яного  майора (атовця), їм ампутували ноги, а життя тільки починалося! Навіть не на дорозі, а в дворі навчального закладу він розчавив їх. Три долі ,три сім’ї скалічено, за якісь секунди.. Де ці всі “патріоти”, ” активісти’,”депутати”,політикани, які все обіцяють реформи та закони в дії?? Вас не існує. Є ваша хтивість до владозалежності, а більш нічого”, – зазначила у своєму дописі Інна Конащук.

 

 

 

Як повідомляють “Волинські новини”, «Коли їх виймали зі швидких, санітари плакали»

«Їх коли виймали зі швидких, то навіть санітари казали, що у них сльози стояли в очах, навіть вони плакали. Це дуже вразило весь госпіталь, і лікарі приклали просто неймовірних зусиль, щоб зробити все, щоб врятувати їм життя, тому що там і крововтрата була досить велика, і що змогли, те врятували, й іншій дівчинці кінцівки обидві», – розповіла журналістам волонтерка Наталія Воронкова в ефірі «5 каналу».

Алкоголь у крові винуватця ДТП у 15 разів перевищував норму

У крові військовослужбовця знайшли 2,9 проміле алкоголю. Це перевищує норму у майже 15 разів.

Як заявила журналістам мати однієї з потерпілих дівчат, чоловік катався територією частини, і ледь не наїхав на дівчат ще до інциденту.

Що відомо про Володимира Холодного

Підозрюваним у скоєнні ДТП виявився офіцер ЗСУ, майор Володимир Холодний, який нещодавно розпочав роботу в академії. Він є начальником курсу факультету підготовки військових лікарів.

За словами начальника академії, полковника медичної служби Валерія Савицького, Холодний – не викладач, а офіцер управління, який приступив до виконання своїх обов’язків у липні. Тоді ж він перевівся у цю академію.

Савицький заявив, що взяв Холодного за рекомендацією як військовослужбовця, який був в АТО.

Автівка перебуває в обтяженні

Автівка «Тойота Пріус», на якій Володимир Холодний скоїв ДТП, за даними «5 каналу» зареєстрована на Холодну Лілію Іванівну. Це дружина Холодного Володимира Сергійовича, офіцера військової частини А0135 (Повітрофлотський, 6).

Машина – в обтяженні, тобто перебуває під арештом або під заставою. Ці дані підтверджує Open Data Bot, а також витяг про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень нерухомого майна.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,