Метро стане головним бомбосховищем у Києві у разі російського вторгнення, – Кличко

Новини 26 Січня, 2022 347

Фото: "УП"

Влада Києва має чіткий план у разі вторгнення Росії до України. Так, основним бомбосховищем у столиці буде метрополітен.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, передає “Радіо Свобода”.

“У Києві напрацьовано чіткий план, надана інформація щодо бомбосховищ, які розташовані поблизу певних об’єктів. Ключовим бомбосховищем у Києві також визначено Київський метрополітен, який, не дай Боже, у разі часу “Ч”, буде готовий прийняти людей, які зможуть сховатися під час можливого нападу. У разі надзвичайної ситуації, у нас є сирени, які будуть сповіщати про загрозу. У такому разі знадобляться всі засоби комунікації — телебачення, радіо, які надаватимуть інформацію про дії”, — сказав Кличко.

Водночас він висловив сподівання, що вторгнення не відбудеться й ці захисні заходи не знадобляться.

“Ми всі тримаємо кулаки, сподіваємось що це питання буде вирішене на політичному рівні, надіємось на наших дипломатів і глибоко сподіваємось, що те, про що говорять, про можливі воєнні дії, це був би жахливий сценарій. Тому сподіваємось, що буде віднайдено шлях в жодному разі не дійти до такої екстремальної ситуації”, — зазначив міський голова.

Нагадаємо, 28 січня відбудеться засідання правління Асоціації міст України, на якому обговорять координацію заходів з територіальної оборони українських населених пунктів.

Як відомо, з огляду на загрозливу ситуацію на кордоні України й високу ймовірність вторгнення Росії міжнародні партнери розпочали евакуацію послів з України.

Зокрема, Велика Британія розпочала евакуацію працівників посольства з України, а Державний департамент дозволив від’їзд державних службовців США й членів їхніх сімей з посольства США в Києві.

Крім того, на тлі високої ймовірності військового вторгнення Російської Федерації уряд Австралії розпочав евакуацію сімей працівників дипломатичної місії в Києві.

До того ж країни НАТО переводять сили в стан готовності й направляють додаткові кораблі та винищувачі до країн у Східній Європі.

Таким способом Північноатлантична організація планує посилити оборону союзників, оскільки Росія продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні й навколо неї.

Раніше в американській газеті The New York Times опублікували нову карту розташування російських військ поблизу кордону з Україною. Натепер близько 100 тисяч ворожих військових оточують нашу країну з трьох боків.

З огляду на це голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз готовий до переговорів з Москвою, однак у разі військового вторгнення Російської Федерації в Україну, на Кремль очікують жорсткі санкції.

Водночас президент України Володимир Зеленський не розуміє, чому світові лідери останніми місяцями обговорюють ризики нового військового нападу Російської Федерації на Україну.

Нагадаємо, західні ЗМІ повідомили про підготовку Кремлем наступу на декількох фронтах у січні-лютому 2022 року із залученням до 175 тисяч військових.

Коментарі

Позначки: , , ,