МАУ дозволила деяким пасажирам літати без маски

Новини 16 Жовтня, 2020 315

Фото: МАУ

МАУ дозволить деяким пасажирам літати без маски і заборонить респіратори з клапанами видиху. Нові правила почали діяти з 12 жовтня 2020 року на всіх рейсах авіаперевізника.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє avianews.com.

Як зазначається, заходити на борт літака без засоби індивідуального захисту зможуть діти до 6 років, а також дорослі, які за медичними або інших причин не можуть носити маску.

Такі дорослі пасажири повинні будуть надати довідку від лікаря, яка звільняє їх від носіння маски. Додатково вони за свій рахунок повинні будуть пройти ПЛР-тест на коронавірус не більше ніж за 48 годин до вильоту. На борт допустять пасажирів тільки з негативним результатом аналізу.

Заборона на носіння респіраторів з клапанами в МАУ аргументували тим, що через нього від пасажира виділяється біологічний матеріал, який може містити джерело інфекції.

Раніше схожі правила запровадили на своїх рейсах авіакомпанії Lufthansa Group. Вони також заборонили носіння масок і респіраторів з клапанами видиху і почали вимагати довідки про проходження тестування на коронавірус від пасажирів, які не можуть летіти в масках.

Коментарі

Позначки: , , , ,