Лише третина каталонців підтримують незалежність

Новини 29 Жовтня, 2017 41

46% мешканців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії

Незалежність Каталонії від Іспанії підтримують лише 29% респондентів, тоді як 46% каталонців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії.

Про це йдеться в результатах опитування Metroscopia для El Pais, яке було проведено минулого тижня до голосування в парламенті Каталонії щодо незалежності та активації 155 статті Конституції Іспанії.
Наголошується, що 46% каталонців виступають за збереження автономії в складі Іспанії, однак з розширенням повноважень уряду.

19% опитаних воліють зберегти статус кво.

За даними видання, оголошення позачергових виборів у Каталонії підтримани більшість каталонців перед тим, як прем’єр Іспанії Маріано Рахой обрав активацію статті 155 Конституції країни.
Згідно із даними, 52% каталонців підтримали розпуск парламенту для проведення виборів, у порівнянні з 43%, які виступили проти цього.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність. Відтак Сенат у Мадриді проголосував за активацію ст. 155 Конституції Іспанії, яка призупинила автономію, а також відсторонив уряд Карлеса Пучдемона, призначивши натомість Сораю Саєнц де Сантамарія тимчасовою очільницею женералітату (уряду) Каталонії. Пучдемон, у свою чергу, заявив, що не визнає рішення іспанського парламенту і продовжуватиме боротьбу за незалежність мирними способами.

Ілюстрація: УНІАН

Коментарі

Позначки: