Львівський лікар увійшов до першої команди з аеромедичної евакуації (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 04 Квітня, 2021 237

фото лікарні

Львівський анестезіолог-реаніматолог Ярема Безніско працює у “ОХМАТДИТі”. Проте вже незабаром він увійде до команди першої аеромедичної бригади Львівщини й допомагатиме людям у кризових станах.

Про це повідомили на Facebook-сторінці лікарні, пише Четверта студія.

У підрозділі аеромедичної бригади — 12 лікарів з різних областей України. Їх обрали з 85 претендентів. До команди увійшов лікар львівського “ОХМАТДИТу”— Ярема Безніско. Він — єдиний лікар поза системою екстреної медицини, якого взяли у бригаду.

“Я побачив набір в команду, відправив резюме і якимось дивом туди потрапив. Я там єдиний зовнішній працівник, всі решта — працівники центру медицини катастроф і я єдиний анестезіолог. Мене цей напрямок завжди цікавив. Свого часу я багато їздив на навчання із санавіації”,— каже лікар.

Аеромедична бригада вже пройшла курси ALS (розширені реанімаційні заходи у дорослих) та інструктаж з поведінки на борту, тож команда готова до польотів.

“Реанімація у небі — це трохи обмежені можливості. На борту гелікоптера виконати більшість маніпуляцій, які виконуються на землі, у рази важче, а іноді просто неможливо. Але іноді вертоліт — то єдиний вихід для пацієнта з віддалених регіонів вижити”, — каже Ярема Безніско.

Достеменно невідомо, коли перша в Україні аеромедична команда вийде на першу зміну, втім анестезіолог готовий до нових випробувань.

“Мені страшно, якщо чесно. Невідоме і нове — це завжди страшно. Але той страх не є неприємний. Це новий виклик. Літати люблю дуже, але з парашутом би не стрибнув”, — каже Ярема Безніско.

Всупереч новій роботі, Ярема Безніско не планує залишати маленьких пацієнтів “ОХМАТДИТу”. Анестезіолог поєднуватиме зміни в лікарні зі змінами в аеромедичній бригаді.

Проєкт із аеромедичної евакуації охоплюватиме 7 західних областей: Львівську, Закарпатську, Волинську, Івано-Франківську, Рівненську, Чернівецьку та Тернопільську. Спеціальні медичні бригади та екіпажі вилітатимуть на виклики у екстрених випадках.

Пріоритет у допомозі надаватимуть хворим із гострою затримкою кровообігу, розладами серцево-судинної системи та порушеннями мозкового кровообігу. А також людям з опіками понад 20% площі поверхні тіла, травмами хребта, пораненнями шиї, грудної клітки, черевної порожнини, переломами двох та більше кісток, черепно-мозковими травмами чи загальною гіпотермією.

Також аеромедичну евакуацію будуть здійснювати у випадках масових уражень, стихійних лих та якщо пацієнти отримали травму внаслідок утоплення, падіння з висоти, сходження снігової лавини, зсуву ґрунту чи ДТП.

Загалом в межах проєкту на Львівщині планують побудувати дев’ять вертолітних майданчиків. Їх побудують біля лікарень інтенсивного лікування.

Він буде літати!
Маємо розповісти вам про одного нашого Супергероя, який дуже скоро підніметься у небо у складі першої…

Опубліковано Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит Пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

1 квітня на Львівщині здійснили навчальний політ та ознайомили працівників із умовами роботи у межах проєкту із аеромедичної евакуації.

Коментарі

Позначки: ,