На Львівщині розпочала чергування санітарна бригада Авіаційної системи МВС (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 02 Квітня, 2021 649

На Львівщині розпочала чергування санітарна бригада Авіаційної системи МВС

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що 1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада Авіаційної системи МВС. Окрім льотного складу, на пункті постійно чергуватимуть медики.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДСНС.

Це стало можливим завдяки реалізації спільного україно-французького авіаційного контракту з компанією “Airbus Helicopters”.

«Як і обіцяли з Міністерством охорони здоров’я, сьогодні на Львівщині у рамках Єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЕС-145 із медичним модулем, який екстрено допомагатиме населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж та медична бригада. Далі – Київщина та вся Україна», – заявив Арсен Аваков.

За словами міністра, гелікоптерами та літаками Системи авіаційної безпеки МВС будуть керувати пілоти, які вже пройшли чи наразі проходять відповідну підготовку. Одне з основних завдань такої Системи – медична допомога, щоб із точки А в точку Б можна було сміливо доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації.

Раніше Арсен Аваков презентував карту, де саме будуть розташовуватися 15 пунктів постійного базування Системи авіаційної безпеки. В усіх цих 15 точках буде чергувати льотна зміна та бригада медиків. Вони будуть у постійній бойовій готовності вилетіти на виконання завдання. Один пункт базування перекриватиме відстань у 350 кілометрів.

Система авіації МВС буде займатися не лише питаннями медицини, але й залучатиметься і під час рятувальних операцій та гасіння пожеж. На чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. Крім того, будуть залучені літаки Антонов та Diamond.

Нагадаємо, Арсен Аваков повідомив, що за спільної ініціативи МВС і МОЗ в Україні відновлюється система аеромедичної евакуації.

Крім того, 17 березня вертоліт рятувальників ДСНС України транспортував до Інституту серця пацієнта після трансплантації.

Також нагадаємо, Арсен Аваков є головою Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва, яка, окрім вертолітного проєкту, займається контрактами на спільне виробництво висотних підіймачів для пожежних машин для ДСНС та патрульних катерів для ДПСУ.

Коментарі

Позначки: ,