Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих передали два мобільні кисневі концентратори (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 28 Грудня, 2020 293

Фото: Львівська обласна рада

Сьогодні, 28 грудня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та депутат облради та голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда передали Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи два кисневі концентратори від Фонду Порошенка і ГО “Справа Громад Львів”.

Про це повідомляє кореспондент “Четвертої студі”.

«Уже тривалий час Фонд Порошенка і Європейська Солідарність активно допомагають медичним установам і медпрацівникам у боротьбі з пандемією. Це стосується як засобів індивідуального захисту, так і медичного обладнання.

Кисневі концентратори, які ми сьогодні передаємо обласному госпіталю, це мабутнє. Оскільки вони є менш затратними з точки зору підготовки і обладнання ліжкомісця, а також є мобільними. Переконана, ми повинні активно розвиватися в цьому напрямку, не витрачаючи зайві кошти на кисневе переобладнання лікарень, а забезпечувати лікарні саме мобільними кисневими концентраторами.

Ми працюємо над тим, аби люди мали і у віддалених від Львова районах області фахове медичне обслуговування і повноцінне лікування. Відтак ще шість кисневих концентраторів із подальшим обслуговуванням днями передамо медикам у Перемишляни, Жидачів, Старий Самбір. Упевнена, це новітнє обладнання збільшить кількість врятованих життів мешканців Львівщини», – наголосила Ірина Гримак.

Олег Дуда нагадав, що на Львівщині станом на сьогодні є 24 заклади, які надають допомогу ковідним хворим, і подякував усім лікарям, які в них працюють.

“Ми щиро вдячні за таку допомогу Львівщині у цей складний час. Про боротьбу з пандемією можна говорити багато, але значно важливішими є не слова, а вчинки. Також  дякую медичним працівникам, які вже майже рік на передовій боротьби з коронавірусом. Та керівнику госпіталю Максиму Прокопенку за добре злагоджену роботу колективу”, – додав Олег Дуда.

Представниця ГО “Справа Громад Львів” Уляна Дідич наголосила, що громадська організація разом з Фондом Петра Порошенка планують до кінця року зібрати кошти на 100 кисневих концентраторів.

“Загалом Справа Громад розпочала збір коштів на концентратори чотири тижні тому. На сьогодні нам вдалось зібрати пів мільйона гривень. Ми плануємо до кінця року зібрати кошти на 100 косневих концентраторів для всієї України. І власне частину техніки ми сьогодні передаємо у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих”, – розповіла Уляна Дідич.

Коментарі

Позначки: , ,