Львівщина згадує Бориса Возницького

Новини 16 Квітня, 2021 410

9 років тому 23 травня Герой України і директор Львівської картинної галереї Борис Возницький пішов із життя. Він помер за кермом автомобіля поблизу села Печенія Золочівського району на Львівщині. На той час Борису Возницькому було 86 років

Сьогодні, 16 квітня, об 11:00 на Личаківському цвинтарі відбудеться вшанування пам’яті багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв, Героя України Бориса Возницького.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Молебень проведе митрополит ПЦУ Димитрій Рудюк, могилу вшанують покладанням квітів.

Як пише прес-служба облради, на Львівщині у 2021 році відбудеться вшанування пам’яті українського мистецтвознавця, президента Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв, академіка Української академії мистецтв, Героя України Бориса Возницького.

Відповідне рішення підтримали депутати 13 квітня під час сесійного засідання.

Попередньо проєкт рішення погодили члени комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради.

Напрацьовані заходи будуть присвячені відзначенню 95-річчя від дня народження Бориса Возницького.

Директор Львівської національної галереї мистецтв, яка з 2013 року носить його ім’я, Борис Возницький помер 23 травня 2012 року

Борис Возницький – український мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), був Почесним громадянином п’яти міст.

Мистецтвознавець належить до тої плеяди музейних працівників, діяльність яких помітною сторінкою увійшла в історію культури. За 50 років діяльності Бориса Возницького, музей став одним з найбагатших музеїв України. Колекція  збільшилася в одинадцять разів творами світового та національного мистецтва, від найдавніших до наших днів.

Нагадаємо, 9 років тому 23 травня Герой України і директор Львівської картинної галереї Борис Возницький пішов із життя.

Він помер за кермом автомобіля поблизу села Печенія Золочівського району на Львівщині. На той час Борису Возницькому було 86 років.

Коментарі

Позначки: ,