Львівщина потрапила до списку резонансних кримінальних проваджень у лісовій сфері в 2020-2021 роках (ФОТО)

Новини 17 Березня, 2021 2 735

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань приділяє особливу увагу розслідуванню кримінальних правопорушень у сфері лісового господарства. Слідчі ДБР виявляли факти незаконної порубки лісу та збуту лісопродукції, зокрема за участю працівників Державної лісової охорони та лісгоспів. У 2020-2021 роках слідчі Бюро розслідували 529 таких кримінальних проваджень. За закінченими провадженнями встановлено збитків державі на суму 256 630 000 гривень, відшкодовано 283 000 гривень збитків, накладено арешт на майно вартістю 10 606 000 гривень.

Як пише «Четверта студія», на сайті ДБР повідомляється, що серед одних із найбільш резонансних кримінальних проваджень у лісовій сфері в 2020-2021 роках, зокрема  були:

 ДП «Старосамбірське ЛМГ»

Лісничий Міженецького лісництва ДП «Старосамбірське ЛМГ» організував стійке злочинне об`єднання – організовану групу, до складу якої залучив своїх підлеглих працівників Міженецького лісництва ДП «Старосамбірське ЛМГ» з якими перебував у довірливих відносинах, зокрема помічника лісничого та п’ятьох майстрів лісу, з метою незаконної порубки дерев у ввіреному йому лісництві та на ввірених його підлеглим територіях.

Дана організована злочинна група незаконно вчинила порубку дерев різних порід на ввірених їм ділянках лісництва.

Завдано збитків: 6,6 мільйона гривень.

У лютому 2021 року досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено.

Обвинувальний акт відносно лісничого, помічника лісничого та п’ятьох майстрів лісу Міженецького лісництва ДП «Старосамбірське ЛМГ» направлено до суду за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 365 КК України.

Як повідомлялося, слідчими ТУ ДБР у місті Львові встановлено, що лісничий організував і очолив злочинну групу, до якої залучив свого помічника та ще 5 майстрів лісу.
За даними слідства, в період другої половини 2019 року – першої половини 2020 року дана організована злочинна група незаконно вчинила порубку дерев різних порід на ввірених їм ділянках лісництва чим спричинили шкоду на загальну суму понад 6,6 млн грн.

Крім того, задокументовано факти вчинення даними посадовими особами службового підроблення офіційних документів, з метою приховування вищевказаної незаконної діяльності.

ДП «Радехівське ЛМГ»

Лісничий Бендюзького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» розробив злочинний план незаконного збагачення, який полягав у незаконній порубці дерев на ввіреному йому лісництві та подальшому перевезенні та збуті незаконно зрубаних дерев.

Для втілення плану він організував та очолив стійке злочинне об`єднання – організовану групу, до складу якої залучив ще шістьох працівників вказаного лісництва.

Дана організована злочинна група на ввірених службовим особам ділянках лісництва незаконно вчинила порубку дерев різних порід, які надалі перевозили та реалізовували третім особам.

Завдано збитків: понад 2,6 мільйона гривень.

Накладено арешт на майно лісничого Бендюзького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ на суму понад 350 тис. грн.

У лютому 2021 року досудове розслідування завершено.

Обвинувальний акт відносно 7 працівників Бендюзького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» направлено до суду за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 365, ч. 3 ст. 365 КК України.

Як повідомлялося, слідчими ТУ ДБР у м. Львові повідомлено про підозри лісничому та шістьом працівникам Бендюзького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ».

За даними слідства, лісничий розробив злочинний план незаконного збагачення, який полягав у протиправній порубці дерев на ввіреному йому лісництві, а надалі їх перевезенні та збуті. Для цього він організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив шістьох працівників держпідприємства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період січня-жовтня 2020 року дана організована злочинна група незаконно вчинила порубку дерев різних порід, які надалі перевозили та реалізовували третім особам.

Внаслідок цього державі спричинено шкоди на суму понад 2,6 млн грн.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,