Львів’яни просять обмежити швидкість руху Личаківською

Новини 10 Квітня, 2024 53

У Львові на перехресті Пасічна - Личаківська не розминулись автомобілі

Швидкість руху хочуть обмежити до 30 км/год та встановити камери для фіксації порушень правил дорожнього руху

На порталі е-петицій Львівської міської ради 3 квітня цього року Ірина Вовкотруб зареєструвала петицію з вимогою обмежити швидкість руху автомобілів по вул. Личаківській, щоб знизити шум в житлових будинках.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Швидкість руху хочуть обмежити до 30 км/год.

“Вулиця Личаківська є магістральною дорогою, з брущаткою. Ці два фактори значно збільшують рівень шуму від руху автомобілів, які їдуть дорогою на значній швидкості, наслідком чого є збільшений рівень шуму (більш як 80 дБ) на вулиці та 50-60 дБ у житлових будинках, які виходять на вулицю. Наслідком цього є цілодобовий негативний вплив на здоровʼя людей, які живуть в будинках” – йдеться у петиції.

Авторка петиції наголошує, що фахівці лабораторії фізичних факторів Львівського міського відділу Львівського обласного лабораторного центру досліджували коливання рівнів шуму на вул. Личаківська та встановили, що він викликає порушення кровообігу у людини, а внаслідок звуження капілярів підвищується артеріальний тиск та прискорюється серцебиття.

“Шум 90-120 дБ порушує функції слуху, а шум 120 дБ може призвести до летальних наслідків. Таким чином, закликаю: обмежити швидкість руху по вулиці Личаківська, повісити камери для фіксації швидкості автомобілів для штрафування порушників швидкісного режиму” – доджала авторка петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 5 з 500 необхідних голосів.

Коментарі

Позначки: ,