Львів’ян запрошують на Відкриття 29-ого Фестивалю “Контрасти”

Новини 27 Вересня, 2023 21

29 вересня о 19:00 відкриватиме фестиваль Національний ансамбль солістів “Київська камерата”

29-й раз, з 29 вересня по 8 жовтня відбуватиметься Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

Цьогоріч у програмі 14 подій 10-денного маратону, для яких знані колективи Львова, гості з Києва, Польщі й Німеччини приготували справжні твори-перлини, які нечасто лунають навіть на наших сценах. Музика діє цілюще: вона дає сили й далі боронити наші переконання, свободу та майбуття. 

29 вересня о 19:00 відкриватиме фестиваль Національний ансамбль солістів “Київська камерата” — і звісно ж, майстерності цьому колективу не позичати, адже дуже часто саме він ставав першовиконавцем композицій наших сучасників.

Зануртесь у круговерть музичної України нашого часу: від Карабиця до Алмаші, Козаренка й Цепколенко, шістдесятників Грабовського та Сильвестрова, й — звісно ж — до особливого Станковича.

Адже культура активізує небайдужих шукати в неосяжній глибині наших традицій і новаторства, нестримно креативити й досліджувати — однак залишаючись правдивим перед собою. Культура рухає світ з шаленою швидкістю, повнокровно тече у розмаїтому сьогоденні та змушує знайомитись з українським якнайскоріше. Саме на візіях українського фокусується сьогодні Львівська національна філармонія.

Коментарі

Позначки: