У Львові стартувала реалізація нового мистецького проєкту «Українська музика від Сходу до Заходу»

Новини 02 Жовтня, 2020 251

Фото Анастасії Іванової

«Carmina amoris». Гучна прем’єра від “Віртуозів Львова” В рамках 26 Міжнародного фестивалю сучасної музики КОНТРАСТИ «Метаморфози-2020» стартувала реалізація нового мистецького проєкту Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» – «Українська музика від Сходу до Заходу».

Про це ІВ “Четверта студія” повідомила журналіст Ольга Максим’як.

Саме цей колектив Львівської національної філармонії став одним із переможців Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом» від Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна». Концертна програма «Carmina amoris» стала своєрідною презентацією цього масштабного проєкту, метою якого є виконання, архівування та популяризація творчості представників сучасних львівської та донецької композиторської шкіл. «Українська музика від Сходу до Заходу» передбачає запис компакт-дисків, численні концерти у різних куточках України та за її межами. У фестивальній події Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» презентував твори трьох донецьких композиторів – Володимира Стеценка, Валентина Сташенка та Володимира Мітіна. Також у програмі дві композиції львівських митців – Юрія Ланюка та Ольги Криволап.

«Щедрик» був написаний Юрієм Ланюком на замовлення оркестру «Віртуози Львова». Він увійшов у перший диск оркестру «Антологія української музики», репертуар якого починався від Максима Березовського та включав твори українських митців різних генерацій. Водночас, для цього ж проєкту ще один відомий львівський композитор Віктор Камінський зробив оркестрову обробку колядки «Що то за предиво», яка і до сьогодні є надзвичайно популярною та часто звучить у різних різдвяних програмах. Також вчора ми презентували прем’єру композиції Ольги Криволап «Carmina amoris» (Пісні кохання) для струнних. Це справжня знахідка! Ми дійсно щасливі відкрити її для публіки», – розповів керівник оркестру Сергій Бурко.

Коментарі

Позначки: , ,