Козицькому запропонували подати у відставку

Новини 06 Серпня, 2021 1 264

Фото: Богдан Рабешко/ФБ

Або голосити Львівську область вільною від “Нафтогазу”

Громадський активіст та політичний діяч Богдан Рабешко пропонує голові Львівської ОДА Максиму Козицькому подати у відставку або оголосити Львівську область вільною від “Нафтогазу”.

Як пише Четверта студія, про це Рабешко написав у Фейсбуці.

Активіст заскрінив пост голови Львівської ОДА Максима Козицького про критичну ситуацію із підготовкою до початку опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі.

“Дивно читати такі речі. Це називається “перекладання проблем з хворої голови на здорову”(хоча не факт, що й там в головах інших все ясно)”, – коментує Рабешко позицію очільника Львівської ОДА.

І додає: “Невже наш обласний очільник згадав про прямі обовязки – господарку області? А Група Нафтогаз ще чотири !!! місяці тому повідомило про скорочення робочого тижня працівників Новояворівської і Новороздільської ТЕС. Та яка тоді була різниця? Опалювальний сезон тоді закінчився і всім було глибоко наплювати на долю працівників… А зараз гвалт підняли. А де ваш аналітичний відділ обладміністрації? В якомусь місці? Докерувались?

А це ще тільки квіточки – ягідки почнуться в листопаді-грудні, коли теплогенеруючі компанії області через іго Нафтогазу “підуть з торбами по світу”, ще й на додаток платіжки люди отримають непідйомні – от тоді треба буде “жар загрібати”, – зазначає експерт.

Відтак, він пропонує для голови ЛОДА кілька варіантів:

“- подати у відставку у зв’язку з критичним станом теплогенеруючих компаній та насуваючим цунамі банкрутств теплоенерго та кризою неплатежів за спожиті енергоресурси

– у звязку з критичною ситуацією в Новому Роздолі та Новояворівську створити фонд взаємодопомоги, кошти з якого наповнювати за допомогою т.зв. викривачів корупції щодо “потоків”

– оголосити Львівську область зоною “вільною від Нафтогазу” – заключити напряму договори всіх теплоенерго з Укргазвидобування… Конституційні права громадян першочергові!”.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА вирішив прикрити бездіяльність монополіста: він звернеться до НАК “Нафтогаз України” та Кабміну щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону.

Також Козицький визнав: “Затверджений план заходів, ремонт та заміна теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ не виконуються. На жаль, люди переведені на триденний робочий тиждень, а в разі скорочення у прикордонному регіоні, назад цей колектив буде важко повернути”.

Громадський активіст та директор “Енергії Новояворівськ” Андрій Гнатуш закликав Козицького не прикривати безгосподарність “Нафтогазу”.

“Ви серйозно? А може нема чого прикривати безгосподарність Нафтогазу? А може нехай, гроші виводять не собі на премії і надбавки, а вкладуть щось у господарський сектор? А може не потрібно всі свої втрати і проколи перекладати в тариф на населення? Мешканці Новояворівська і Нового Роздолу можуть порівняти. Як було і як стало. І вина цьому делетанство і безгосподарність управлінців”, – написав Андрій Гнатуш.

Коментарі

Позначки: , , , ,