Імпотенти з “Нафтогазу”: Козицький вирішив прикрити безгосподарність монополіста

Новини 06 Серпня, 2021 1 813

затверджений план заходів, ремонт та заміна теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ не виконуються

Козицький звернеться до НАК “Нафтогаз України” та Кабміну щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону: затверджений план заходів, ремонт та заміна теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ не виконуються

Голова Львівської ОДА Максим Козицький вирішив прикрити безгосподарність “Нафтогазу”.

Про це пише Четверта студія.

Як інформує прес-служба ЛОДА, робоча група Львівської облдержадміністрації минулого тижня перевірила Новояворівську та Новороздільську ТЕЦ на готовність до роботи  в осінньо-зимовий період. За результатами перевірки  вищевказані ТЕЦ не готові до опалювального сезону 2021/2022.

Про це зазначив сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький під час засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки об’єктів до опалювального сезону під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

“Щодо стану ремонту та заміни теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, затверджений план заходів з підготовки до роботи в  осінньо-зимовий період у повному обсязі не виконується. На жаль, люди переведені на триденний робочий тиждень, відбувається скорочення, назад цей колектив буде повернути важко. Щодо Новороздільської ТЕЦ,  дочірньою компанією-управителем НАК “Нафтогаз України” ТОВ «Нафтогаз Тепло» не проведено поточний ремонт парового котла, не завершено  ремонт парової турбіни, не здійснено випробування котлів після ремонту, не відновлено  теплової ізоляції теплових мереж, не здійснено повірки засобів вимірювальної техніки. Щодо Новояворівської ТЕЦ, не здійснено поточного ремонту підігрівачів мережі води, не виконано заміни підшипників на двигуні вентиляторів, не проведено робіт із замін аварійних ділянок мережевих трубопроводів”, – зазначив Максим Козицький.

За його словами, також комісія зафіксувала відсутність на складах ТЕЦ матеріально-технічних засобів та засобів індивідуального захисту для належної підготовки до опалювального сезону.

“Фактично  не ведуться роботи  із ремонту трубопроводів, аварійний стан яких спричинив найбільші перебої з теплопостачанням  упродовж опалювального сезону у минулому році.  Основна проблема також в тому, що від осені 2020 року АРМА не передала, а ТОВ «Нафтогаз Тепло» не перебрало в управління теплові мережі в Новояворівську”, – зазначив очільник області.

Максим Козицький наголосив, що ЛОДА звернеться до НАК “Нафтогаз України” та Кабміну щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону.

“Сподіваємось на конструктивну співпрацю облдержадміністрації з Кабінетом Міністрів та НАК “Нафтогаз”, щоб Новояворівськ та Новий Розділ повноцінно та без проблем ввійшли в опалювальний сезон. Люди, їх добробут та комфорт є нашим спільним завданням”, – зазначив Максим Козицький.

На своїй Фейсбук-сторінці Козицький додав, що Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ потрібна допомога у підготовці до опалювального сезону.

Також Козицький визнав: “Затверджений план заходів, ремонт та заміна теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ не виконуються. На жаль, люди переведені на триденний робочий тиждень, а в разі скорочення у прикордонному регіоні, назад цей колектив буде важко повернути”.

Громадський активіст та директор “Енергії Новояворівськ” Андрій Гнатуш закликав Козицького не прикривати безгосподарність “Нафтогазу”.

“Ви серйозно? А може нема чого прикривати безгосподарність Нафтогазу? А може нехай, гроші виводять не собі на премії і надбавки, а вкладуть щось у господарський сектор? А може не потрібно всі свої втрати і проколи перекладати в тариф на населення? Мешканці Новояворівська і Нового Роздолу можуть порівняти. Як було і як стало. І вина цьому делетанство і безгосподарність управлінців”, – написав Андрій Гнатуш.

Коментарі

Позначки: , , , ,