Конституційний суд відмовився відкривати провадження щодо призначення Шкарлета

Новини 24 Березня, 2021 536

Конституційний Суд відмовився відкривати конституційне провадження у справі за поданням народних депутатів щодо оскарження призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Про це інформує пресслужба КСУ, пише Четверта студія.

“За наслідками розгляду питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 45 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України “Про призначення Шкарлета С.М. міністром освіти й науки України” постановлено Ухвалу колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження у справі. Питання щодо відкриття конституційного провадження у цій справі розглядатиметься на засіданні Великої палати Суду”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що управління державної охорони видалило відео, на якому було зафіксовано “кнопкодавство” під час голосування за міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Нагадаємо, що Управління державної охорони видалило відео, на якому було зафіксовано “кнопкодавство” під час голосування за міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Нагадаємо, у лютому Офіс генерального прокурора вперше в історії повідомив про підозру народному депутатові України за фактами неособистого голосування (ст. 364-2 КК України).

17 грудня 2020 року у Верховній Раді помітили кнопкодавство з боку фракції ОПЗЖ під час голосування за міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Коментарі

Позначки: ,