Климпуш-Цинцадзе дивується, чому мовчить дружина Зеленського

Новини 25 Червня, 2020 297
Климпуш-Цинцадзе

Климпуш-Цинцадзе

Нардеп від “Європейської Солідарності” наголошує: хотілося б почути реакцію дружини Зеленського на сексистські висловлювання щодо українських жінок

«Європейська Солідарність» вимагає від керівництва парламенту, президента і його дружини реакції на сексизм очільників фракції «Слуга народу».

Про це народний депутат від «Європейської Солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила під час включення на телеканалі «Прямий», пише Четверта студія.

«За такі висловлювання в Європі політики отримали б політичну відповідальність. Їх би змусили скласти їхні повноваження, принаймні, як очільників цієї політичної сили. Але ми бачимо, що навіть їхня колегиня, щодо якої були спрямовані ці сексистські висловлювання, намагалася їх вигороджувати і виправдовувати.

Все це говорить про низькій рівень політичної культури і про повернення до «совка». Ці люди, хоча й молоді, але не принесли нової політичної етики до українського парламенту», – зауважила народний депутат.

«І те, що інші колеги з монобільшісті переважно мовчать, говорить про те, що вони бояться когось образити. Вони не відчувають своєї спроможності і самодостатності як народні депутати, а повністю залежні від їхній очільників. Це дуже сумний випадок. Ми завжди мали приклади різкої реакції на випадки сексизму в парламенті, принаймні в парламенті 8 скликання», – додала політик.

Крім того, Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала, що президент Зеленський також дозволяв собі сексистські висловлювання щодо українських жінок.

«Президент Зеленський свого часу на зустрічі в Парижі також зумів висловитися стосовно українських жінок як бренду», – зазначила вона. І додала, що здивована відсутністю реакцією дружини президента на такі сексистські висловлювання.

«Я також здивована відсутністю реакції на цю ситуацію і першої леді. Адже перша леді «взяла на прапор» долучення України до партнерства Біарріц, яке виставляє високу планку щодо рівності між чоловіками і жінками. Це ще раз нам показує, що там, де гасла і піар ідеї – наші очільники перші, а там, де складна робота, неприємні коментарі і відверта розмова всередині політичної команди – то там нікого публічно ми не бачимо», – зауважила народний депутат.

Коментарі

Позначки: ,