До кінця року з’являться ще 7 камер відеоспостереження

Новини 06 Листопада, 2017 75

Ілюстративне фото

Вони розпізнаватимуть номерні знаки автівок, а в перспективі – людські обличчя.

До кінця 2017 року планують встановити групу таких камер на 7 об’єктах, на що з міського бюджету виділено 1,8 млн гривень.

«На цей рік у нас заплановано 7 важливих об’єктів, де ми маємо встановити камери. Ці роботи проводимо за 1,8 млн гривень, виділених з бюджету міста. До кінця року на 7 об’єктах ми плануємо встановити ці камери відеоспостереження і зараз думаємо про наступний рік. У 2018 році плануємо великий об’єм робіт, адже хочемо перекрити всі в’їзди і виїзди в місто: вул. Городоцька, вул. Стрийська, вул. Кульпарківська.

Для того, щоб залучати не тільки гроші міста, ми працюємо над проектом з Польщею. У березні 2018 року, ми маємо надію, нас хтось підтримає і виділить кошти на закупівлю, встановлення і розвиток відеоспостереження у нашому місті, щоб позитивно впливати на безпеку Львова», – зазначив директор ЛКП «Муніципальна Варта» Роман Хом’як.

Також віз назначив, що зараз там працюють над аналітикою обличчя, що б дуже допомогло для безпеки. Станом на сьогодні у Львова встановлено понад 160 камер. Новими є камери, які встановлені на в’їзді у місто з київської сторони. Вони працюють у тестовому режимі.

«Станом на сьогодні камери зчитують номерні знаки 5 країн: України, Польщі, Литви, Естонії та Росії. Пізніше цей список країн буде збільшуватися, адже ми дивитимемося по статистиці, які автомобілі у нас часто їздять», – зазначив заступник начальника управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції у Львівській області Ігор Люш.

Коментарі

Позначки: , ,