Кадри з останнім на Землі сумчастим вовком тепер доступні в кольорі (ВІДЕО)

Новини 09 Вересня, 2021 365
озфарбований кадр із сумчастим вовком Бенджаміном, зоопарк Бомарис, Гобарт, штат Тасманія, Австралія, грудень 1933 року Фото: Національний аудіовізуальний архів Австралії

озфарбований кадр із сумчастим вовком Бенджаміном, зоопарк Бомарис, Гобарт, штат Тасманія, Австралія, грудень 1933 року Фото: Національний аудіовізуальний архів Австралії

Їх «пофарбувала» компанія з Франції

До дня видів, що вимирають, який відзначається в Австралії 7 вересня, компанія Composite Films із Парижа представила рестравроване архівне відео з останнім відомим на Землі сумчастим вовком. Цей вид зник понад 70 років тому.

Про це повідомляє Національний аудіовізуальний архів Австралії, пише “Четверта студія” з посиланням на Громадське.

Оригінальне відео зняв у грудні 1933 року природознавець Девід Флі в зоопарку Бомарис, що в місті Гобарт австралійського штату Тасманія. У ролику зафільмований останній відомий нам сумчастий вовк — його звали Бенджамін.

Це не єдине відео з Бенджаміном: у 2020 році працівники архіву випадково виявили ролик із сумчастим вовком, знятий невідомим оператором для документального фільму «Країна див Тасманія». Але відео Флі — найдовше з подібних.

Щоб відео вдалося «розфарбувати», фахівці відсканували негатив, знятий на 35-міліметрову плівку, і переконвертували його у відео з роздільною здатністю 4К. Цей ролик і передали Composite Films.

Очільник компанії Самуель Франсуа-Штайнінґер розповів, що відчував особливу відповідальність, беручись за роботу: «Окрім тварини, в кадрі не так і багато деталей. А через роздільну здатність і якість картинки було багато деталей: густе хутро, багато волосинок».

Щоб відтворити колір хутра тилацина, Штайнінґер вивчав зразки тварини, представлені в музеях, а також описи натуралістів, які бачили ще живого сумчастого вовка. Цю інформацію фахівці доповнили 3D-моделюванням тварини. На все пішло понад 200 годин роботи.

Готовий ролик в Австралії представили 7 вересня, до національного дня видів, що вимирають. Саме в цей день у 1936 році Бенджамін і помер. В Австралії його відзначають просвітницькими кампаніями про тварин, які можуть зникнути.

Тилацини були хижими сумчастими тваринами, одними з найбільших свого роду, і зовні нагадували одночасно вовка, лисицю й великого кота.

Вони жили на території сучасної Австралії, але близько 2000 років тому стали рідкісним видом — як припускається, через діяльність людей і конкуренцію з боку інших хижаків. Відтоді тилацини водилися лише на острові Тасманія.

Коментарі

Позначки: , ,