Інформаційна диверсія в інтересах країни-агресора: в “ЄС” жорстко розкритикували “заяви” Медведчука проти Порошенка

Новини 23 Травня, 2022 206
Фото: Петро Порошенко.

Фото: Петро Порошенко.

“Заяви” затриманого нардепа Віктора Медведчука щодо п’ятого президента України Петра Порошенка становлять очевидну інформаційну диверсію в інтересах Росії.

Про це йдеться в заяві партії “Європейська Солідарність”, пише “Четверта студія”.

Порушення внутрішньополітичної єдності в Україні сьогодні працюватиме не на українські інтереси.

“Медведчук, який рятує свою шкуру від відповідальності за свою антиукраїнську діяльність, готовий “заявляти” будь-що про будь-кого. Це далеко не перші “сенсаційні” покази проти Порошенка, їх вже давали Портнов, Деркач, Онищенко, Жванія, Кузьмін та інші російські агенти”, — зазначили в “ЄС”.

Немає жодних сумнівів, що слова про Порошенка Медведчуку написали замовники, тому й читав він їх з суфлера. “Оплатою” за ці “свідчення” було переведення в кращі умови перебування та обіцянки обміну.

У “ЄС” звернули увагу на те, що під час воєнного стану СБУ не розслідує справи очевидних колаборантів серед генералів СБУ й депутатів Верховної Ради, а “монтує яскраві політично мотивовані ролики з “псевдосвідченнями” Медведчука”.

“І тому справа не у Медведчуку та його “показах”, а в тім, що окремі представники влади, як-от Баканов і Татаров, у надзвичайно складний момент на фронті вдаються до відверто шкідницьких дій — порушують принцип внутрішньополітичної єдності. Цього принципу “Європейська Солідарність” дотримується з 24 лютого”, — додали в пресцентрі.

У “ЄС” наголосили, що публічна дискусія між владою й опозицією може повернутися не раніше завершення війни з Росією, а тепер натомість “маємо спільно працювати на перемогу”.

“У нас є відповіді на всі питання. Тоді як у влади точно немає відповідей на питання, які є в суспільства”, — констатували в пресцентрі.

Як могло статися так, що державний зрадник Медведчук став для влади джерелом достовірної інформації, рівно як ведучі його каналів — учасниками патріотичного телемарафону; чому з його соратників з колишньої ОПЗЖ влада формує лояльну до себе парламентську групу замість розслідування; і чому окремі чинні депутати з провладних груп і зі “Слуги народу” прямо колаборують з ворогом? Нас вже не здивує, якщо до справи проти Порошенка долучать покази Путіна.

“ЄС” ще раз закликала владу “зберігати внутрішню єдність як запоруку перемоги”.

“Ворог не Порошенко, ворог — Путін. Війна чітко показала хто є хто: хто боровся і бореться за Україну, а хто хоче повторення вічних історичних сценаріїв розколу України зсередини. Ми — державники і переконані: спроби розпалити в Україні внутрішній конфлікт грають лише на руку Москві. Сьогодні наше спільне завдання — зберегти Україну і звільнити українську землю від нашого споконвічного ворога — Росії”, — підсумували в “ЄС”.

Що цьому передувало

Затриманий СБУ Віктор Медведчук, якого підозрюють у держзраді й сприянні тероризму, повідомив, що п’ятий президент Петро Порошенко брав участь у виведенні з державної власності частини магістрального нафтопроводу “Самара — Західний напрямок”.

Коментарі

Позначки: ,