Громадаська рада при Львівській ОДА вимагає зупинити поширення IQOS, glo та кальяну

Новини 05 Липня, 2021 174

У середу, 7 липня, відбудеться круглий стіл: «Чому у ресторанах Львівщини знову курять, а міста заполонила тютюнова реклама?»

У середу, 7 липня, у приміщенні Львівської облради за участі представників Громадської ради при Львівській ОДА відбудеться круглий стіл: «Чому у ресторанах Львівщини знову курять, а міста заполонила тютюнова реклама?».

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення громадської ради Львівщини.

Напередодні 17 громадських організацій Львова та Львівщини звернулись з офіційним зверненням до Львівської обласної ради та Львівської ОДА через загрозливу ситуацію із різким збільшенням куріння серед молоді. За останніми опитуваннями серед української молоді 18-30 рр. – 30,4% курців.

У зверненні зокрема такі пропозиції:

заборонити у приміщеннях ресторанів курити та вживати IQOS/glo/VELO/кальяни;

заборонити рекламу сигарет/IQOS/glo/VELO/кальянів шляхом викладки, оформлення вітрин у магазинах та ресторанах, роботи промоутерів;

розробити та затвердити програму захисту молоді міста Львова від негативного впливу куріння усіх видів тютюнових виробів;

звернутись до ВР підтримати законопроект №4358 від 13.05.2021 в цілому, врахувавши правки щодо заборони видимого розміщення у точках продажу;

розмістити соціальну рекламу щодо шкідливого впливу сигарет/IQOS/glo/VELO/кальянів.

До участі також запрошено керівництво Львівської ОДА, Львівської обласної ради, представники профільних управлінь та департаментів, депутати Львівської обласної ради, Центру громадського здоров’я, представники громадських організацій. Представники Громадської ради при Львівській ОДА також учасники круглого столу.

Ініціатори: КЗ ЛОР «Львівський обласний молодіжний центр», КУ Інститут міста та всеукраїнська кампанія «Молодь вільна від куріння».

Початок о 12:00 (м. Львів, вул. Винниченка 1, кабінет №307)

Коментарі

Позначки: , ,