10 ресторанів Києва перемогли в номінаціях щорічної премії Bolt Food Restaurant Awards

Новини 05 Червня, 2023 87

ТОП за свої гроші, відкриття року, 100% веган

Bolt нагороджує за гастрономічні та інші досягнення найкращі ресторани в додатку Bolt Food. Компанія провела двоетапний конкурс і визначила переможців премії Bolt Food Restaurant Awards. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу компанії.

2022 рік був украй непростим для українців та бізнесу. Щоб вистояти, ресторанний бізнес був змушений учитися працювати в умовах постійних повітряних тривог і відключень електроенергії. Водночас заклади харчування мали велику соціальну вагу. Вони гуртували людей, надавали їм доступ до смачної їжі та допомагали відволікатися від негараздів війни. Ресторани також провадили волонтерську діяльність і годували наших захисників. Щоб відзначити найкращі ресторани, які були партнерами Bolt Food у цей складний час, компанія Bolt провела конкурс і визначила переможців Bolt Food Restaurant Awards.

Переможців було обрано в 10 номінаціях, вони отримали нагороду – «Золотий броколі». Конкурс відбувався у два етапи. Спочатку компанія Bolt у кожній номінації відібрала найпопулярніші ресторани (їх визначали за кількістю замовлень і відгуками, написаними у 2022 році). Другим етапом конкурсу стало голосування користувачів Bolt, які серед найпопулярніших ресторанів обрали ті, які їм подобаються найбільше.

Номінації та переможці

  1. Номінація «Прихований діамант»: найкращий ресторан, розташований за межами центру міста, – «Тісто, сир і тітка Белла».

«У перші дні повномасштабного вторгнення ми почали роботу як волонтерський штаб – готували їжу зі складських запасів та доставляли обіди нашим військовим у найгарячіші точки. Далі відкривали збори, щоб забезпечити потреби штабу і продовжити діяльність. Команда «Белли» працювала щоденно, з ранку до вечора, але виключно на потреби військових і волонтерів. Пам’ятаємо відеоповідомлення від військових, коли вдалось доставити піцу під Бучу. Вже у квітні вперше відчинили двері нашого ресторану – з вірою, що місто повернеться до життя і шматочок тієї самої неаполітанської піци зможе нагадати мить із спокійних мирних днів. Так і сталось: у липні ми переїхали у більший дім на Подолі й почали знову повноцінно зустрічатись на піцу, просеко, влаштовували італійські посиденьки біля фонтану. Потім нас зустріли вже нові виклики у вигляді відключень світла та води, але ми знаємо заради чого і кого маємо триматись і продовжувати працювати. Тож ми вчились підлаштовуватись до всіх обставин – закуповували бочки, генератори, старлінки. І з вірою в майбутнє та ЗСУ ввійшли у 2023 рік», – розповідає команда ресторану «Тісто, сир і тітка Белла».

  1. Номінація «Вибір місцевих»: найулюбленіший ресторан жителів столиці – Musafir.
  2. Номінація «Доставка добра»: найкращий ресторан, який провадив волонтерську діяльність і підтримував ініціативи благодійних фондів – KFC.

«Під час карантину український ресторанний бізнес пройшов багато випробувань, і здавалося, що найважчі часи минули і ми вже готові до всього.

Сфера обслуговування за цей період зазнала безліч трансформацій, навчилась бути гнучкою та адаптивною до будь-яких викликів на своєму шляху.

Проте на самому початку 2022 року нас чекали нові випробування. Бізнес, загартований роками пандемії, постав перед обличчям війни.

Протягом усього повномасштабного вторгнення система курʼєрських доставок разом із закладами KFC зазнала значних змін – нам довелося повністю змінювати пріоритети та орієнтири, аби всі клієнти могли продовжувати користуватися благами цивілізованого та розвиненого світу.

Який основний пріоритет мають сьогодні ті, хто щодня обслуговує тисячі людей? Перше, та найважливіше – це безпека, безпека працівників і гостей ресторанів. Найголовніше та найризикованіше питання існування бізнесу сьогодні. У ході війни командами Bolt Food і KFC було розроблено алгоритми співпраці під час повітряних тривог, алгоритм взаємодії з клієнтами та, звичайно ж, траплялось безліч ситуацій, коли необхідна була швидка реакція на нагальні питання.

Наразі можна з упевненістю сказати про те, що український бізнес буде розвиватися та перероджуватися завжди, що він і демонструє вже багато років. Підтвердженням тому слугує порівняння сервісів у різних країнах світу: українська сфера доставок курʼєрами та ресторанного бізнесу є еталонною не лише для українців, які вимушено опинились за кордоном, а й для закордонних партнерів і користувачів в усьому світі.

Продовжуємо працювати заради Перемоги!», – коментує команда ресторану KFC.

  1. Номінація «Відкриття року»: найкращий ресторан, який було відкрито у 2022 році, – «МІНІСТЕРСТВО ШАУРМИ».

«Двері «Міністерства Шаурми» відчинилися в серпні 2022 року, тож ми почали працювати безпосередньо під час війни. Наразі всі бізнеси адаптуються під нинішні обставини, щоб продовжувати працювати та надавати людям робочі місця. Зараз в умовах нової реальності планувати щось на тривалий час неможливо. Треба максимально швидко реагувати на запити ринку, реалізовувати проєкт, адже плавного входження в бізнес вже не існує. У нашому випадку від моменту, коли з’явилась ідея, до відкриття першого «Міністерства» пройшло 2,5 місяці. І це разом з пошуком приміщення, реалізацією проєкту з архітектором, будівництвом.

Складнощі спіткали нас на кожному з етапів – від пошуку необхідних матеріалів під час будівництва та необхідних меблів до підбору кадрів у «Міністерську» команду. Більшість кваліфікованих спеціалістів виїхали за кордон, тож пошук кандидатів, їх затвердження та навчання зайняло багато часу.

Сьогодні в Києві працюють уже три «Міністерства», а в наступному місяці плануємо відкрити «Міністерство Чебуреків» в Одесі», – ділиться історією свого шляху команда ресторану «Міністерство Шаурми».

  1. Номінація «Подяка волонтеру»: найкращий ресторан, який годував волонтерів і захисників України – Lviv Croissants. Це стало можливим завдяки пожертвам у спеціальній категорії «Подяка волонтеру».

«2022 рік був складним не лише для ресторанного бізнесу, але ми впорались і навіть відкрили 14 нових закладів в Україні та чотири – в Польщі. Перші відкриття в нас були вже у квітні 2022-го. Нас тримають у тонусі наші партнери, працівники всієї мережі – вони не здаються, і ми не можемо здаватись, бо попри все ми – команда. Поступове відновлення роботи всіх пекарень, які розташовані не на окупованих територіях, невизначеність у лютому-березні, перебої з логістикою навесні, нестача кадрів, стрімке зростання цін на продукти, відключення світла та робота на генераторах – це лише мала частина нових викликів. Проте дворічний карантин багато чому навчив нас – швидко приймати рішення, адаптуватися до змін, бути ризикованими. Саме ці навички дозволили нам достойно пережити 2022 рік», – коментує  представник команди Lviv Croissants.

  1. Номінація «Щоденний ритуал»: найкращий ресторан, у якому найчастіше замовляють їжу кияни, – «Балувана Галя».

«Взаємодія ресторанів із сервісами доставки на сьогодні відіграє значну роль у самій діяльності закладів, зокрема, коли йдеться про сервіс харчування. Люди в такий складний для країни період хочуть смачно поїсти, особливо в обідній час, при цьому мати швидку та якісну доставку смаколиків. Тому заклади, що співпрацюють із сервісами доставки, нині дійсно як знахідка – людина має і задоволення від придбаного товару, і швидке отримання цього замовлення. Крім того, клієнти можуть моніторити знижки та промоактивності в одному додатку, розкривати свої смаки завдяки різним кухням та різним їх направленням», – зазначають у ресторані «Балувана Галя».

  1. Номінація «Для особливих оказій»: найкращий ресторан, який готує вишукані страви, – SHO. Тут можна відсвяткувати ювілей, день народження або будь-яку іншу особливу подію.

«Ми відкрили двері в середині квітня 2022 року. Працювали мінімальним складом, оскільки більшість персоналу роз’їхалася. Відвідувачів було мало. Було страшно і головне – не зрозуміло, що буде завтра», – коментують початок відновлення роботи закладу члени команди ресторану SHO.

  1. Номінація «100 % веган»: найкращий ресторан для замовлення веганських страв – ORANG+UTAN.

«ORANG+UTAN спеціалізується на веганських та вегетаріанських стравах і намагається робити це максимально якісно. У Києві не так багато закладів з рослинним меню, тому коло вибору звужується. Ми раді, що серед користувачів Bolt Food багато наших прихильників. Меню ORANG+UTAN за своїм форматом ідеально підходить для доставки та «take away». Тому наша співпраця з Bolt Food максимально доречна», – зазначає представник команди ресторану ORANG+UTAN.

  1. Номінація «ТОП за свої гроші»: ресторан з найкращим співвідношенням ціни та якості – Döner Маркет.

«Компанія МХП разом з партнерами відкрили понад 140 закладів мережі безпечного стритфуду Döner Маркет. Ми працюємо по всій Україні, відкриваємося навіть у відновлених після ворожих обстрілів ТРЦ та на інших територіях. Döner Маркети Києва щодня зустрічають і годують понад 2000 гостей. І премія Bolt Food Restaurant Awards означає, що ми не просто робимо хороший продукт – ми мережа закладів, яка робить нашого споживача щасливим, бо відповідає його очікуванням. Це надихає всю нашу команду робити свою роботу якісно. І завдяки цьому бути частиною трансформації МХП в кулінарну компанію та пропонувати українцям смачні, якісні та безпечні страви, які дозволяють їм інвестувати свій час не в приготування їжі, а у важливе для них – родину, роботу, навчання тощо», – розповідає представник команди Döner Маркетів.

  1. Номінація «Рання пташка»: заклад, де готують найсмачніші сніданки, – Idealist Coffee.

«Ми обожнюємо сніданки і спеціалізуємось на них. Ми не сноби, тому в нас немає ніяких обмежень ні в часі, ні у виборі. Є солодкі сніданки, є солоні, а також ситні, корисні, сезонні, класичні – одним словом, на будь-який смак. І, звісно, привітна злагоджена команда, що вже  зранку посміхається – наша гордість», – коментує команда Idealist Coffee.

«Ми вдячні нашим партнерам, які були з нами в цей важкий для українців рік. Попри всі труднощі, ресторани-партнери готували смачну їжу, годували людей, ознайомлювали українців зі стравами іноземної кухні, пропонували різноманітні національні смаколики та дарували гарний настрій. Для того щоб висловити нашу повагу і захоплення, ми запровадили щорічну премію Bolt Food Restaurant Awards і пропонуємо до вашої уваги цьогорічних переможців», – підкреслив Іван Гринчук, керівник напряму доставки їжі Bolt Food в Україні.

Цікаві факти про популярні замовлення в Bolt Food протягом 2022 та 2023 років:

  • 21 квітня – найпопулярніший день для замовлень у 2023 році. Цього дня користувачі здійснили 13 389 замовлень.
  • 14 лютого – найпопулярніший день для замовлень у 2022 році. Цього дня користувачі здійснили 13 702 замовлення.
  • П’ятниця залишається найпопулярнішим днем тижня для замовлень у додатку Bolt Food. На п’яницю припало  408 640 замовлень у 2022 році та 203 177 – у 2023-му.
  • 00 – незмінний найпопулярніший час для замовлень.
  • 1061 – найбільша кількість замовлень, які були здійснені одним користувачем.
  • Картопляне пюре по-домашньому – найпопулярніша страва як у 2022-му, так і у 2023 роках. Минулого року користувачі здійснили 50 924 замовлення цієї страви, у 2023-му поки що ця цифра сягнула 27 784 замовлення.

Інформація про компанію Bolt 

Bolt є мультидодатком, головна мета якого – зробити пересування містом більш доступним, безпечним і екологічним. Послугами компанії Bolt користується понад 100 млн осіб у 45 країнах Європи й Африки (понад 500 міст). За допомогою мультидодатка надається низка послуг, як-от виклик автомобілів, каршерінґ, прокат електросамокатів і електровелосипедів, а також доставка їжі та продуктів. Наразі з компанією співпрацює понад 3 млн водіїв і кур’єрів по всьому світу.

В Україні послуги Bolt доступні в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Кривому Розі, Чернігові, Сумах, Білій Церкві, Вінниці, Хмельницькому, Житомирі, Кропивницькому, Черкасах, Миколаєві, Чернівцях, Кременчуці, Луцьку, Рівному, Тернополі, Мукачеві, Дрогобичі, Кам’янець-Подільському, Трускавці, а також в Ужгороді, Івано-Франківську й Одесі (www.bolt.eu).

Коментарі

Позначки: ,