Голосування за закон про мову буде моментом істини для кожного депутата, – Синютка

Новини 14 Липня, 2020 910
Олег Синютка. Фото: 4studio.

Олег Синютка. Фото: 4studio.

Голосування за закон про мову буде моментом істини, кожен депутат має визначитися, він за Україну чи підігрує Кремлю.

Про це сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка в коментарі журналістам, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Я сподівався, що в українській політиці є якась межа цинізму, виявляється цієї межі немає. Якщо в 30-ту річницю Декларації про державний суверенітет України, коли всі українці об’єдналися, щоб скинути колоніальне ярмо, ставиться питання про українську мову, мені видається, що уже всі маски зняті, всі обличчя відкриті і кожен діє так як йому підказують. Виглядає, що ці підказки точно ідуть з країни агресора, що ці підказки ідуть з Кремля”, – сказав Синютка.

Слуги хочуть скасувати закон про мову

“Направду немає сьогодні жодних аргументів, які б свідчили, що в Україні якась мова – російська, угорська, польська чи будь-яка інша має засоби для перешкоджання її вивченню. Сьогодні єдина мова, яка має проблеми – це є державна українська мова”, – додав депутат.

Синютка зазначив, що можливість для дітей опановувати українську мову в сфері освіти відкриває перед ними великий шлях в майбутнє.

“Тому українську мову треба підтримувати, захищати. Я переконаний, що це буде момент істини навіть не для кожної політичної сили, тому що “Слуги народу”, ОПЗЖ давно вже показали своє справжнє обличчя. Це буде момент істини для кожного народного депутата, тому що кожен народний депутат буде чітко визначатися із своєю позицією – де він, він по українській стороні чи він ллє воду на млин чужинців”, – зауважив парламентар.

Коментарі

Позначки: ,