Фермер на Львівщині налагодив виробництво чорної ікри (ФОТО)

Новини 21 Лютого, 2020 2 163

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Риба зростає у природніх умовах

Протягом трьох років фермер на Львівщині вирощує осетрів на чорну ікру.
Як пише “Четверта студія” з посиланням на Аgronews, господарство займає 172 гектари, із яких 136 га, – водне дзеркало. Окрім осетрових, тут розводять судаків, окунів, коропів, білого амура та товстолобів.

Витрати фермера – переважно на закупівлю малька та корм риби.

“На гектар водного дзеркала необхідно запустити 500 кг рибної малечі. Коштує вона по-різному. Так, короп, наприклад, обійдеться, в 25 тис. грн на гектар водного дзеркала. Додайте сюди ще 10 тис. грн на корм“, – повідомляє фермер зі Львівщини Олег Габуда.

Уже в 2020 році, за сприятливих умов вирощування риби, можна буде смакувати ікрою.

Господарство має замкнутий цикл виробництва.

Риба зростає у природніх умовах. Тож користується попитом і в закладів торгівлі, й серед рестораторів.

За успішного 2020 року прибуток може скласти до 30 тис. грн із одного гектара.

Як  раніше повідомлялося, у Пустомитівському районі на Львівщині вже за кілька років почнуть видобувати чорну ікру, яка є дуже вартісним задоволенням навіть для рибних підприємств. Про це  повідомив генеральний директор одного із рибних господарств на Львівщині Олег Габуда. Він також зазначив, що в Україні всього є два таких господарства, які підтримують дикий вид риб, серед них і їхнє.

Як розповів Олег Габуда, господарство є селекційним, і вирощують тут в основному коропа, білого амура та карася.

“Другий рік займаємось вирощуванням судака та стерляді, проте за чотири року плануємо добувати тут чорну ікру зі стерляді”, – анонсував Олег Габуда та наголосив, що, можливо, в Україні та на навіть на Львівщині дехто займається видобуванням чорної ікри, але сертифіковано та з усіма дозволами наразі це робить лише підприємство на Київщині.

Також директор рибного господарства розповів, що для годівлі риби тут використовують лише зерновими культурами, без додавання будь-яких домішок. Їжу для риб виготовляють самі. Окрім того, сюди можуть приїхати всі охочі та порибалити.

Кореспондент 4studio побував на території рибного господарства «Карпатський водограй» (місто Пустомити, вулиця Ставкова, 60) і переконався, що це – унікальне місце для відпочинку і риболовлі.

В.о. генерального директора рибного господарства “Карпатський водограй” Олег Габуда. Фото: 4studio

Тут можна порибалити

Фото “трофеїв” відвідувачів

Можна відпочити в альтанках і посмакувати власноруч виловленою рибкою

Риболовні снасті тут можна взяти напрокат

Коментарі

Позначки: , , ,