Дивом вижив: до львівської лікарні евакуювали оперного співака, який потрапив під обстріл, рятуючи людей

Новини 09 Травня, 2022 789

Дивом вижив: до львівської лікарні евакуювали оперного співака, який потрапив під обстріл, рятуючи людей

Його стан був критичний, та він дивом вижив

29-річний Сергій Іванчук з Полтави зараз перебуває на лікуванні у Львові. Щодня він евакуйовував людей із гарячих точок, та одного дня його машина потрапила під обстріл. Чоловік отримав п’ять кульових поранень у печінку, обидві ноги, пальці руки та легені.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Його стан був критичний, та він дивом вижив.

Відколи почалась повномасштабна війна росії проти України, Сергій привозив гуманітарну допомогу у Харків та Охтирку, а на зворотному шляху – евакуйовував людей із гарячих точок. Загалом йому вдалось врятувати із Салтівки та Охтирки близько 50 людей. Та 10 березня він потрапив під обстріл.

Дивом вижив: до львівської лікарні евакуювали оперного співака, який потрапив під обстріл, рятуючи людей

«За нами півтора кілометри їхала ворожа ДРГ і обстрілювала, але таки вдалося доїхати до нашого блокпоста, де нас врятували. Я отримав п’ять кульових, але дивом ніхто в машині не постраждав – було четверо людей і два коти. Нас врятував причіп, в якому ми вивозили частину медичної клініки, і це стало нашою бронею ззаду», – розповів Сергій.

Чоловіка насправді врятувало те, що з ним були медики, яких він евакуював. Лікарка своє долонею закрила йому прострелену спину, а вже на блокпості українські військові-медики надали Сергієві невідкладну допомогу і за сім хвилин відвезли до найближчої лікарні.

«Я не міг по-іншому. Я рятував людей. Було страшно, але я, як і всі волонтери, розумію що хто, як не я? Кожного дня я сідав у своє авто і вивозив людей з гарячих точок», – каже чоловік. Та додає, що були випадки, що сьогодні вивіз людей, а вже завтра у їхні будинки влучили ракети.

У реанімації Харкова Сергій пролежав 16 днів та дивом вижив. Він зізнається, що йому тижнями снилися жахіття від пережитого. Зараз його перевезли до Першого медоб’єднання Львова, де він продовжить лікування.

Чоловік дуже сподівається, що вдасться відновити поранені пальці руки. Адже він – музикант, співає в опері, грає на музичному інструменті. А ще він переконаний, що в нього, як і в кожного з нас – все попереду, і все буде добре.

До слова, до Першого медоб’єднання Львова медичним потягом із Донецької області доправили ще 8 постраждалих внаслідок війни. Загалом за останній місяць сюди евакуювали понад дві тисячі пацієнтів із Лисичанська, Бахмута, Попасної, Слов’янська та інших українських міст.

Коментарі

Позначки: