Дискредитація захисників країни і волонтерів – це найпідступніший крок, який тільки може бути з боку влади. А чинити так може лише слабка і невпевнена політична команда, – про це під час ефіру на телеканалі «Прямий» зазначив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко, пише Четверта студія.

«Сьогодні проглядаються ознаки навмисного «підсвітлення» негативних сюжетів про ветеранів і  волонтерів, та  цілеспрямоване створення таких сюжетів. Пояснюється це просто: саме ця категорія громадян сьогодні має найвищу довіру серед суспільства.  Рейтинг волонтерів, військових і ветеранів набагато більший за рейтинг президента чи представників органів влади», – сказав він.

Народний депутат зауважив, що нова влада чітко усвідомлює: у випадку поступок Путіну чи кроків до капітуляції саме за ветеранами і волонтерами підуть люди. Тому і створюється негативний імідж ветеранського і волонтерського руху.

«Неприпустимо, коли країна, яка воює, навмисно створює негативний імідж своїм захисникам і волонтерам», – наголосив  Ростислав Павленко.

«Останній красномовний приклад такої дискредитації учасників бойових – це обшуки в приміщенні  піцерії «Ветерано», – нагадав він.