Влада відкинула країну на два роки назад, – Павленко (ВІДЕО)

Новини 19 Квітня, 2021 65
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Україна втратила два роки даремно через всі ці пошуки миру та зазирання в очі Путіну. І зараз прийдеться наздоганяти та відновлювати довіру партнерів.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко, пише Четверта студія.

“Два роки втрачено. І ми маємо похапцем наздоганяти там, де вже станом на 2019 рік було досягнуто поступального руху. Нас розуміли наші партнери. Ми розуміли як і що робити у забезпеченні військ, у зберігання боєприпасів, виготовленні боєприпасів, перш за все ракетних, що могли б бути зброєю стримування. Але зараз той стан, коли всі ці спроби зазирати в очі Путіну, відкинули психологічно і технологічно нас на два роки назад, у тому числі державне оборонне замовлення та ставлення до наших військ. І ми маємо зараз фактично наздоганяти…”, – сказав він.

Павленко нагадав, що секторальні санкції працюють ще з липня 2014 року, і кожного разу вони мають посилюватися. “Але якщо два роки головним повідомленням української влади було, що ми будемо шукати миру, не будемо провокувати агресора і тому подібне, то тоді партнери підлаштовуються під це. Ми думали, що вам потрібні миротворці – але ви про миротворців не говорите. Ми думали, що ми десь виходимо на дорожню карту виконання “Мінська” за принципом “спершу безпека” – але у вас це якось зійшло, ви про “формулу Штайнмаєра” почали говорити, про вибори на окупованих територіях”, – наголосив нардеп.

Також він зазначив, що можна розраховувати на допомогу союзників, “якщо ти сам активно робиш все для того, щоб і собі допомогти, і залучити цю допомогу, і бути тут корисним партнером. Зараз звучать ці правильні слова, але нам, на жаль, треба буде ще дуже постаратися, щоб відновити довіру, яка була два роки тому”.

Коментарі

Позначки: , ,